fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Studierektorn har en avgörande roll för att läkarnas allmän- och specialiseringstjänstgöring (AT respektive ST) ska hålla jämn och hög kvalitet, och de utgör en nyckelfunktion för en strukturerad utbildningsorganisation. Som en del av Läkarförbundets arbete med att verka för ett tydligt och starkt mandat för studierektorn, skickade förbundet i maj 2019 ut en enkät till förbundets studierektorsnätverk i syfte att få en uppdaterad bild av studierektorsuppdraget. Vi ställde frågor inom ramen för omfattningen av studierektorsuppdraget, om arbetsvillkor såsom arbetstid, ersättning för uppdraget och arbetsbeskrivning, samt om vilka förutsättningar som behöver finnas på plats för att utföra uppdraget. Vår förhoppning är att resultaten kan bidra till att förstärka och tydliggöra studierektorns roll, vilket i sin tur bidrar till att förbättra utbildningsprocessen under läkarnas AT och ST.

Ladda ner

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.