Kontakta din närmaste chef. På alla arbetsplatser ska det finnas rutiner om hot och våld och för arbeten där de finns ökad risk för återkommande hot och våld ska medarbetarna ha tillräcklig utbildning, handledning och stöd för att kunna arbeta på ett säkert sätt. Det är chefens ansvar att se till att rutinerna är kända för medarbetarna och att de följs.

Du kan också vända dig till skyddsombudet och/eller den kollega som är fackligt förtroendevald på arbetsplatsen. Hen kan i sin roll stödja dig i kontakten med arbetsgivaren. Läkarförbundet har tagit fram en handbok om att förebygga hot och våld på arbetsplatsen.

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag har en fråga om mitt medlemskap

Vill du ändra uppgifter i medlemsregistret, ex. byta aktuella kontaktuppgifter, anmäla examen eller byta förening i ditt medlemskap.

Om ditt medlemskap

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.