info Just nu är det många som ringer till oss och det kan vara svårt att komma fram på telefon. Har du problem med ditt OCR-nummer? Eller saknar du din e-faktura? Här läser du mer om fakturering från Läkarförbundet.

  • En arbetslivsintroduktion som Arbetsförmedlingen ordnar. Den som deltar i introduktionen får aktivitetsstöd. Aktivitetsstödet motsvarar normalt ersättningen från a-kassan, högst 680 kronor per dag. Den som inte uppfyller villkoren för att få ersättning från a-kassan får 223 kronor per dag.
  • Nya regler för arbetslöshetsförsäkringen som ska göra att fler kan få rätt till ersättning från a-kassan.
  • Möjlighet för den som har tidsbegränsad sjukersättning att få tillbaka sin sjukpenninggrundande inkomst och därmed kunna få till exempel sjukpenning.

Om du inte kan delta i arbetslivsintroduktionen

Om du på grund av sjukdom inte kan delta i arbetslivsintroduktionen hos Arbetsförmedlingen kan du enligt nya regler ansöka om förlängd sjukpenning i vissa undantagsfall. Det gäller både om du har sjukpenning och om du har tidsbegränsad sjukersättning. Läs mer om förlängd sjukpenning i informationsbladet från Regeringskansliet.

Om du har en allvarlig sjukdom

Om du har en allvarlig sjukdom kan du ansöka om att få fortsatt sjukpenning. Det finns ingen gräns för hur länge man kan få fortsatt sjukpenning. Ersättningen är ungefär 80 procent av den sjukpenninggrundande inkomsten.

Mer information

  • Vanliga frågor och svar hittar du på Regeringens webbplats.
  • Om du har frågor om vad som gäller för dig kontakta din personliga handläggare på Försäkringskassan eller ring till Försäkringskassans kundcenter telefon 0771-524 524.
  • För frågor till Arbetsförmedlingen telefon 0771-416 416. På Arbetsförmedlingens webbplats kan du läsa om vad som händer när försäkringen tar slut.
  • I frågor som rör relationen till din arbetsgivare eller din arbetssituation kontakta din lokala läkarförening eller Läkarförbundets medlemsrådgivning.
Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag har en fråga om mitt medlemskap

Vill du ändra uppgifter i medlemsregistret, ex. byta aktuella kontaktuppgifter, anmäla examen eller byta förening i ditt medlemskap.

Om ditt medlemskap

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.