fbpx
Stockholm 1 oktober 2018
Till: Regionalt cancercentrum syd
Gem 2018/0316

Sveriges läkarförbund har fått rubricerat betänkande på remiss och vill framföra följande synpunkter.

Dokumentet är välskrivet, strukturerat, omfattande på ett befogat sätt och mycket viktigt, då vi ser att hela rehabiliteringsområdet idag är eftersatt. På det hela taget ställer vi oss mycket positiva.

Vi har dock följande synpunkter:

  • Vi skulle önska en tydligare koppling till kontinuitet i patient-läkarrelationen i hela dokumentet, exempelvis genom att det opersonliga ”läkaren” när så är möjligt ersätts med ”patientens läkare”, ”patientansvarig läkare” etc.  Detta då vi alltför ofta ser att läkare används som pinnar i en så kallad produktionsplanering där kontinuitet inte värdesätts.
  • Vi välkomnar att det i dokumentet förtydligas när den fasta vårdkontakten ska vara läkare.
  • Det är viktigt att resurser tillförs i tillräcklig mängd.
  • Alternativ som rehabiliteringsresor utomlands och privata alternativa vårdgivare bör beaktas.

Vänliga hälsningar

Heidi Stensmyren
Ordförande
Sveriges läkarförbund

Björn Södergård
Utredare
Politik och profession

Söker du äldre remisser?

Här samlar vi remisser som Sveriges läkarförbund har besvarat de senaste två åren. Söker du äldre remisser är du välkommen att kontakta kristina.larsson@slf.se.

Sveriges läkarförbund får varje år många ärenden på remiss från Regeringskansliet, myndigheter och organisationer. Läkarförbundet får också remisser via Saco.

Vi remitterar ofta vidare till våra delföreningar som är berörda eller har särskild kompetens inom området. Deras synpunkter tillsammans med förbundets ställningstaganden blir Sveriges läkarförbunds remissyttrande.

arrow_back Visa alla remisser

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.