fbpx
Stockholm 26 juni 2017
Till: Socialdepardementet
Gem 2017/0164

Sveriges läkarförbundet har fått möjlighet att yttra över rubricerad promemoria.

Läkarförbundet välkomnar förslaget att bestämmelsen i läkemedelslagen som innebär att möjligheten att ge tillstånd till försäljning av vissa antroposofiska medel tas bort och att dessa bestämmelser ska träda ikraft så snart som möjligt, senast den 1 juli 2018.

Läkarförbundet avstyrker däremot förslaget till övergångsbestämmelser. Som framgår av promemorian borde ett år vara en tillräckligt lång för företagen att ta fram ansökningsunderlag och ansöka om godkännande för försäljning. Företagen har således från det att regeringen fattade beslutet i juni 2016 till ikraftträdande av den nya lagen 1 juli 2018 haft två år på sig att ta fram de underlag som krävs, vilket vi anser är tillräcklig.

Med vänlig hälsning
Sveriges läkarförbund
Avdelningen för Politik och profession

Elin Karlsson, Ordförande i Läkarförbundets Råd för läkemedel, IT och medicinteknik
Camilla Damell, Utredare

Söker du äldre remisser?

Här samlar vi remisser som Sveriges läkarförbund har besvarat de senaste två åren. Söker du äldre remisser är du välkommen att kontakta kristina.larsson@slf.se.

Sveriges läkarförbund får varje år många ärenden på remiss från Regeringskansliet, myndigheter och organisationer. Läkarförbundet får också remisser via Saco.

Vi remitterar ofta vidare till våra delföreningar som är berörda eller har särskild kompetens inom området. Deras synpunkter tillsammans med förbundets ställningstaganden blir Sveriges läkarförbunds remissyttrande.

arrow_back Visa alla remisser

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.