fbpx
19
mar
till
20
mar
19 – 20 mars today

Vendevägen 89, Danderyd

location_on

Birgitta Gottfries Dahberg

person

Anmälan sker genom del 1.

Pris: 0 kronor (ingår i kursdel 1)

comment

Kursen relaterar till delmål 2 i ST för Arbets- och miljömedicin enligt 2008 års föreskrift och till delmål a6, b1, b4, c1, c2, c9, c10 för ST Arbets- och Miljömedicin samt Arbetsmedicin enligt 2015 års föreskrift. LIPUS-certifierad kurs.

Arbetsförmågebedömningar och arbetslivsinriktad rehabilitering är en vanlig arbetsuppgift för läkare. Både arbetsgivare och Försäkringskassan önskar hjälp med bedömningar utifrån olika behov. Det ställs höga krav att göra professionella bedömningar utifrån läkaretiken och samtidigt våga kommunicera med olika uppdragsgivare på ett korrekt sätt.

Kursen överblickar av kunskapsläget när det gäller arbetsförmågebedömning och arbetslivsinriktad rehabilitering samt ger exempel på verktyg. Etiska dilemman berörs i relation till vilken uppdragsgivare man har (t ex arbetsgivare, FK, AF ). I kursen tas också upp vilka lagrum som stöttar oss i rehabiliteringsarbetet och hur arbetsmiljölagen ibland krockar med socialförsäkringslagen. Teori varvas med grupparbeten kring fallbeskrivningar.

Utbildningsmål

  • att bättre förstå innebörden av arbetsförmåga i olika sammanhang och i relation till olika uppdragsgivare
  • att få exempel på verktyg att användas vid arbetsförmågebedömningar
  • att få bättre kunskap i arbetsrättslig och socialförsäkringsjuridik
  • att lära sig uppmärksamma och analysera olika etiska dilemman

Generellt kursupplägg för alla dagar utgår från att arbetsgivaren har ett behov av stöd för att utföra sitt lagstadgade rehabiliteringsansvar med ett hälsopromotivt perspektiv.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.