Hoppa till innehåll

Vår medlemsservice, medlemsrådgivning och reception kommer att hålla stängt under påskhelgen från torsdag den 28 mars klockan 12.00 till tisdag den 2 april klockan 9.00.

Nyheter
Mynak om kompetensförsörjningen inom FHV

Mynak om kompetensförsörjningen inom FHV

En rapport från Mynak som redovisar kompetensförsörjningen inom FHV och vad man bör göra åt detta

Nyhet
Artiklar

Behovet av utbildningar för företagsläkare är akut. Nuvarande situation är ohållbar. Det skriver den nya Myndigheten för arbetsmiljökunskap i en rapport.
För företagsläkarnas del utmynnar Mynaks bedömning dock i att ytterligare en utredning bör tillsättas!

Vi håller inte med. Det har utretts år efter år och ingenting händer. Vi förordar att staten tar ett ansvar för försörjningen genom att stödja ST-utbildningen ekonomiskt. Vi har gjort lovande försök men inget händer på departementsnivå.


Fler nyheter


Svenska Företagsläkarföreningen på Fullmäktige 2023

Under Läkarförbundets fullmäktige idag har SFLFs motioner om MLA-rollen samt att företagsläkare bör anlitas vid arbetsrelaterad psykisk ohälsa hos läkare behandlats. Tyvärr bifölls inte någon av motionerna, men frågorna väckte…
Artiklar

Arbetsförmågeutredning för arbetsmedicinare

Svenska företagsläkarföreningens styrelse har arbetat fram ett dokument med konkreta råd om arbetsförmågeutredningar för arbetsmedicinare. Det är ett fristående komplement till Företagshälsans guide om arbetsförmåga som gavs ut av branschföreningen Sveriges Företagshälsor i november 2021.
Artiklar

Syftet är att ST-läkare ska få fördjupad kunskap om centrala områden av relevans för arbetsområdet utveckla yrkesrollen som läkare inom företagshälsovård och på klinik ett brett kollegialt nätverk
Artiklar
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare