fbpx

Så kallade läkarassistentjänster blir allt vanligare och för många studenter på läkarlinjen är det en bra möjlighet för ett första steg ut i arbetslivet. Det är dock en utbildningstjänst och ska inte förknippas med underläkarvikariet.

Efter examen är det dags för AT

När du är klar med din examen följer allmäntjänstgöringen (AT). Den utgör grunden för allmän behörighet att utöva läkaryrket.

AT ska leda fram till legitimation och rätten att påbörja specialiseringstjänstgöring. Syftet med AT är att komplettera grundutbildningen med praktiska erfarenheter som krävs för alla läkare oavsett yrkesinriktning. För AT-läkare gäller vissa villkor och det är viktigt redan när du väljer din AT att du funderar över din framtida karriär.

Läs mer om AT och vad som gäller på våra utbildningssidor för AT.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.