fbpx

Motioner ska vara förbundet tillhanda senast 5 oktober.

Skicka in din motion

Att skriva en motion

En motion ska innehålla ett yrkande med en eller flera att-satser. Det är att-satserna som fullmäktige tar beslut om. Texten innan att-satserna (brödtexten) är till för att motivera beslutet. En motion kan vara hur kort eller lång som helst bara den har dessa beståndsdelar, motivering och att-sats.

  1. Se om din fråga som du tänker ta upp redan finns och jobbas med i verksamhetsplanen eller åsiktsprogrammet. Om du däremot tror att din motion bidrar med något nytt eller en förbättring ska du förstås inte tveka. 
  2. Sätt en bra rubrik. En rubrik som väcker intresse och samtidigt tydligt förmedlar vad det handlar om kan skapa goda diskussioner under påverkanstorgen.
  3. Se till att sätta ditt förslag i ett sammanhang. Förklara situationen som uppkommit och motivera utifrån situationen hur ditt förslag skulle kunna hjälpa till att förbättra situationen.  
  4. GLÖM INTE Att-satsen. Att-satsen är det viktigaste då det är det som styrelsen och förbundet sedan ska rätta sig efter och försöka uppnå. Lägg extra krut på att formuleringar blir bra så att din motion inte röstas bort på grund av att det finns språkliga svagheter. 
  5. Skriv under din motion. Då motioner endast får skickas in av medlemmar i förbundet så är det viktigt att det finns en underskrift. 
  6. Sist men inte minst min personliga favorit. Förankra hos medlemmarna. FUM ska vara tillgängligt för alla medlemmar och det är inte alla som kommer dit som är FUM-proffs. Det kan kännas överväldigande med alla motioner, propositioner och allting som diskuteras utöver alla nya trevliga människor du ska hinna mingla med. Det är därför viktigt att ta varje tillfälle att prata med folk från andra orter om din motion på gemensamma event som arrangeras av SLF Student. Om du inte deltar där och du känner att du gärna vill ha input, skicka mail till lokalordföranden. 

Bli medlem och få den bästa rådgivningen om lön och arbetsliv

8 av 10 läkare är redan med. När vi är många och samlade ökar våra möjligheter att forma framtidens hälso- och sjukvård. Bli medlem du också!

Bli medlem idag!

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.