Delmål B1: Kommunikation med patienter och närstående: Samtalskurs för läkare inom Palliativ vård anordnas regelbundet av Palliativt Utvecklingscentrum i Skåne ”De nödvändiga samtalen”.

Delmål B2: Sjukdomsförebyggande arbete: Socialstyrelsen har en web-utbildning om ”Samtal och råd om bra matvanor”, som är gratis och som använts och godkänts av SoS vid kollegas ansökan. Läs mer här.

Delmål B3: Läkemedel: Socialstyrelsen har en web-utbildning i klinisk farmakologi för ST-läkare som är gratis. Läs mer här.

Delmål B4: Försäkringsmedicin: Stockholms läns landsting (SLL) har en webkurs i försäkringsmedicin, dock anges den vara gratis för vårdgivare med avtal med SLL, men oklart vad som gäller för övriga. Pröva? Läs mer här.

Delmål B5: Palliativ vård i livets slutskede: Tänk på att Socialstyrelsen kräven intyg för även B5-målet vid specialistansökan i Palliativ Medicin. Om du ändå behöver en kurs finns förslag här.

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag har en fråga om mitt medlemskap

Vill du ändra uppgifter i medlemsregistret, ex. byta aktuella kontaktuppgifter, anmäla examen eller byta förening i ditt medlemskap.

Om ditt medlemskap

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.