fbpx

Svenska specialistkursen i palliativ medicin 2018–2019

På uppdrag av Svensk Förening för Palliativ Medicin (SFPM) har en arbetsgrupp med representanter från fem universitetsorter skapat en svensk specialistkurs i palliativ medicin. Den består av fyra delkurser, moduler, som tillsammans motsvarar kraven på kurs under c-målen i Socialstyrelsens målbeskrivning för palliativ medicin.

Kursen är inte statligt finansierad utan bygger på deltagaravgifter. Den första kursomgången om fyra moduler startade hösten 2017 och avslutades i oktober 2018.

Nästa kurs startade i oktober 2018 och avslutas hösten 2019. Intresset för att gå kursen har varit stort.

Nytt inför kursen 2018–2019 var att man kunnat anmäla sig till hela kursen på en gång, det vill säga alla fyra modulerna. För denna centrala antagning reserveras 20 platser på modul 1, 2 och 4. Modul 3 har ca 12 platser, men modulen ges två gånger. Nytt är också att 10 platser på respektive modul 1, 2 och 4 reserveras för i första hand deltagare som vill gå enstaka modul. Det kan till exempel vara deltagare som redan klarat av någon eller flera moduler under tidigare kursomgång, men alltså inte kunnat gå klart hela kursen. Även när man vill gå enstaka modul anmäler man sig till den centrala administratören som också håller i och bjuder in från reservlistan. Examination av respektive modul sker lokalt.

OBS! Läs noga om prioriterings- och anmälningsregler här.

All anmälan sker via e-post till kursadministratör Helena Kraft på Stockholms sjukhem: helena.kraft@stockholmssjukhem.se . För komplett anmälan krävs att man uppger och bifogar: Namn, arbetsplats, fakturaadress, önskad kursform (hela kursen eller enstaka modul – ange modul), eventuell specialkost och önskad prioriteringsgrupp (bifoga dokumentation, t.ex. utbildningsprogram, var god se anmälningsreglerna).
Vid komplett anmälan och efter prioritering erhåller deltagare kursplats om anmälningsavgiften är betald och fakturaadress har lämnats.
Välkommen med din anmälan!

Plan för den andra omgången av Svenska specialistkursen i palliativ medicin 2018-2019:

Modul 1: Stockholm (Stockholms Sjukhem)
15–18 oktober 2018
Delmål: c1, c3-c5
Ansvariga: Staffan Lundström, Per Fürst, mail: staffan.lundstrom@stockholmssjukhem.se
 per.furst@stockholmssjukhem.se

Modul 2: Umeå (Umeå Universitetssjukhus)
4–8 februari 2019
Delmål: c2, c4, c5, c6, c12
Ansvarig: Bertil Axelsson, mail: bertil.axelsson@regionjh.se

Modul 3: Lund
23-26 april eller oktober 2019
Delmål: c7, c9
Ansvarig: Carl Johan Fürst, mail: carl_johan.furst@med.lu.se

Modul 4: Linköping
30/9-3/10 2019
Delmål: c3, c5, c6, c8, c10, c11, c13
Ansvariga: Åsa Dahlström Johansson, Marit Karlsson, mail: asa.dahlstrom.johansson@vgregion.se
marit.karlsson@liu.se

Kurskostnad: Kostnaden för en fyradagarskurs uppskattas till cirka 7500 kr exkl. moms per deltagare men kommer att variera mellan kursorterna. I avgiften inkluderas fika, lunch, en kursmiddag och kursdokumentation. Fakturering sker sedan från respektive modul.
Vid återbud senare än 3 veckor före kursstart utgår en administrativ avgift om 1000 kr.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.