fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

info Under sommaren har vi förändrade öppettider, här hittar du aktuella öppettider 

Studierektor

Det verkar gå att lösa frågan om studierektor lite pragmatiskt för ”gamla specialister” som inte genomgår ett ST-block just nu. Aningen genom att en kollega helt enkelt antar rollen som studierektor tillfälligt, eller att en befintlig studierektor på angränsande klinik (ex geriatrik, onkologi od) står som ansvarig.

Handledare

Handledarfrågan verkar också lösas pragmatiskt genom att en nuvarande kollega som uppfyller kriterierna (dvs specialist i angränsande specialitet samt genomgått handledarutbildning) antar rollen som handledare och skriver på intyg efter bedömning.

Kurskrav för måluppfyllelse

När det gäller kurser uppges att man kan tänka ”lite kreativt”: dels är det så att en ev. kurs inte måste innehålla alla delmål som står angivna, utan det kan räcka med del av delmålen, och resten av delmålen uppfylls genom klinisk tjänstgöring. Sen kan kurs tolkas ganska brett: det kan vara en webbkurs, eller ett lokalt arrangemang med förutbestämt schema, och måste inte vara en kurs av traditionellt snitt.
Vi samlar fortlöpande in erfarenheter och lovar sammanställa fler tips på hemsidan!

Hoppas att ni inte ger upp, utan försöker hitta vägar framåt!

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.