fbpx
15
Nov
15 november 2019 today

 I din datasal (eller motsvarande) på hemorten eller i regionen

location_on

Anmälan görs på www.SIM.nu. Studierektor eller ST-chef/verksamhetschef säkerställer genom anmälan att skrivningen kommer att genomföras med skrivningsvakt.

person

Anmälan kommer att vara öppen mellan 1/9-15/10. Anmälan till av deltagare ska göras av studierektor eller ST-chef/verksamhetschef på respektive sjukhus efter genomförda placeringar inom ramen för den gemensamma kunskapsbasen. Anmälan görs på www.SIM.nu. Studierektor eller ST-chef/verksamhetschef säkerställer genom anmälan att skrivningen kommer att genomföras med skrivningsvakt.

Skrivningen kostar 500kr och faktureras till den klinik som uppgivits i anmälan. Inga anmälningar kan registreras efter deadline 15 oktober.

Skrivningen erbjuds i samarbete mellan alla specialistföreningar inom de invärtesmedicinska basspecialiteterna endokrinologi och diabetologi, gastroenterologi och hepatologi, geriatrik, hematologi, internmedicin, kardiologi, lungsjukdomar och njurmedicin.

Målgruppen är ST-läkare inom den invärtesmedicinska familjen på 2-4e året och bygger på den gemensamma kunskapsbasen.

Vi rekommenderar ingen särskild inläsningstid. Det finns inga instuderingsfrågor tillgängliga. Testet består av 90 st flervalsfrågor med 5 svarsalternativ inkl vet ej. 1p ges för rätt svar. Minus 0,33 poäng för fel svar och 0 p för “vet ej”. Testet utförs enskilt och utan hjälpmedel. Deltagande i kunskapstestet påverkar inte din ST-plan, utan ska ses som en merit.

Efter godkänt test erhålls i anslutning ett diplom i PDF-format som ska signeras av din studierektor på orten alt ST-chef eller verksamhetschef.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.