fbpx
17
okt
17 oktober today

Svenska Läkaresällskapet

location_on

Vår årliga studierektorsträff!

Vi kommer som vanligt att ta upp olika frågor om hur det ser ut och fungerar ute i landet, och vi ser fram emot att få dela erfarenheter med er alla! Det är också alltid intressant att få höra om hur verksamheter utvecklas och förändras.

-Bland annat kommer vi att ta upp dubbelspecialisering – det blir allt vanligare med kombinationsblock (ffa geriatrik och internmedicin eller allmänmedicin).
På Sahlgrenska Universitetssjukhuset har vi utarbetat ett förslag på upplägg på geriatrikdelen som vi kommer att visa.

– Maria Eriksdotter, dekan för Karolinska Institutet Syd, överläkare och professor i geriatrik, kommer att berätta om det nya med basår, nya läkarutbildningen, och lite om ökad forskning inom geriatrik.
– Rapport från Viktoria och Gunilla Barkman från möte med socialstyrelsen som haft fokus på kartläggning av specialistläkare och dimensionering av ST-tjänster.
-Information kring examinationen av den gemensamma kunskapsbasen.
-Diskussion om hur upplägget med den gemensamma kunskapsbasen fungerar, särskilt gentemot internmedicin och akutverksamhet där vi vet att det finns många olika upplägg och även problem.

Vi vore mycket tacksamma om ni alla, även ni som inte har möjlighet att komma till mötet, rapporterar hur många ST-läkare/gråblockare ni har och gärna hur långt de har kommit. Viktiga inputs att använda i argumentation mot Socialstyrelsen etc
Glöm inte att anmäla aktuella ST-läkare till examinationen före 15/10!
Varmt välkomna till en givande studierektorsdag som vi skapar tillsammans!

Hälsningar
Styrelsen Svensk Geriatrisk Förening/ Lena Holmquist Henrikson och Viktoria Bäck Jerlardtz

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.