Hoppa till innehåll
Nyheter
Doktor på riktigt – unga läkares tankar om framtiden

Doktor på riktigt - unga läkares tankar om framtiden

Varmt välkommen på vårt andra seminarium i Almedalen!
Onsdag 4:e juli 2018 kl. 13:00 - 13:50
Läkartidningens lokal, Slottsterrassen 6

Nyhet

Stora strukturella förändringar är på väg att införas i sjukvården genom det pågående omställningsarbetet med planer att flytta resurser från sjukhusen till öppenvården, den ”nära vården”. Hur skall den nära vården se ut i framtiden för våra patienter och för att vara en attraktiv arbetsplats?

Specialister och ST-läkare i allmänmedicin är de läkare som i huvudsak arbetar på landets vård- och hälsocentraler och har ett arbetssätt med helhetssyn och patientcentrering i fokus. Om resurser skall flyttas till den nära vården kommer fler specialister i allmänmedicin behövas. I dag råder brist på specialistläkare i allmänmedicin och fler måste rekryteras om omställningen skall bli verklighet. Distriktsläkarföreningen skickade ut en enkät till landets ST-läkare och yngre specialister i allmänmedicin i höstas med frågor om hur de ser på framtidens sjukvård eftersom de i allra högsta grad kommer beröras av omställningarna. Vilka ingredienser anser de unga läkarna behövs för att vi skall få en god, nära och patientsäker vård i framtiden?

  • Camilla Sandin Bergh, Distriktsläkare, Svenska Distriktsläkarföreningen, Moderator
  • Annika Strandhäll, Socialminister, Regeringskansliet
  • Anders Henriksson, 1:e vice ordförande, Sveriges Kommuner och landsting
  • Göran Stiernstedt, Statlig utredare, Regeringskansliet
  • Susanna Ahltini, Distriktsläkare, Region Gotland
  • Marina Tuutma, Distriktsläkare, ordförande, Svenska Distriktsläkarföreningen

 


Fler nyheter


Årsmöte 2024

Varmt välkomna till DLF Västerbottens årsmöte 2024! PlatsFysisk möteslokal i centrala Umeå samt videokonferens. Lokal bokas utifrån antal anmälda och meddelas till anmälda mötesdeltagare.Möteslänk skickas till anmälda några dagar före…

DLF Stockholms årsmöte

Årsmötet gästades av Robert Johansson, personalregionråd i Region Stockholm (s), som berättade om arbetsmiljökommissionens arbete, hur långt man har kommit och hur man tänker sig arbetar framåt. Därefter följde en…

Årets Allmänläkarvän 2024

Svenska Distriktsläkarföreningen instiftade för några år sedan ett hederspris kallat Årets allmänläkarvän. Mottagaren av priset skall vara en person, som genom sitt agerande och renommé stärker bilden av svensk primärvård och oss distriktsläkare.
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Doktor på riktigt – unga läkares tankar om framtiden