Hoppa till innehåll

Vår medlemsservice, medlemsrådgivning och reception kommer att hålla stängt under påskhelgen från torsdag den 28 mars klockan 12.00 till tisdag den 2 april klockan 9.00.

Svag evidens för rehabkoordinatiorer

Läkartidningen. 2018;115:E6TP
Lakartidningen.se 2018-05-03

Nyhet
Remisser

En ny funktion i sjukvården – rehabkoordinator – förväntas bli obligatorisk 2019 [1].

Man ställer sig frågande till rehabkoordinatorernas roll och den evidens som finns.

Som ett svar på ökande sjukfrånvaro fick Sveriges Kommuner och landsting (SKL) år 2006 i uppdrag av regeringen att utveckla sjukskrivningsprocessen inom ramen för den så kallade sjukskrivningsmiljarden. För att ta del av pengarna måste landstingen genomföra åtgärder som bestäms av SKL. Dessutom kopplas ersättningens storlek till hur sjuktalen utvecklas. Minskade sjuktal ger mer pengar till landstingen.


Fler nyheter


Svenska Företagsläkarföreningen på Fullmäktige 2023

Under Läkarförbundets fullmäktige idag har SFLFs motioner om MLA-rollen samt att företagsläkare bör anlitas vid arbetsrelaterad psykisk ohälsa hos läkare behandlats. Tyvärr bifölls inte någon av motionerna, men frågorna väckte…
Remisser

Arbetsförmågeutredning för arbetsmedicinare

Svenska företagsläkarföreningens styrelse har arbetat fram ett dokument med konkreta råd om arbetsförmågeutredningar för arbetsmedicinare. Det är ett fristående komplement till Företagshälsans guide om arbetsförmåga som gavs ut av branschföreningen Sveriges Företagshälsor i november 2021.
Remisser

Syftet är att ST-läkare ska få fördjupad kunskap om centrala områden av relevans för arbetsområdet utveckla yrkesrollen som läkare inom företagshälsovård och på klinik ett brett kollegialt nätverk
Artiklar
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare