Hoppa till innehåll
Nyheter
Dom i Högsta förvaltningsdomstolen angående moms på hyrläkare

Dom i Högsta förvaltningsdomstolen angående moms på hyrläkare

Uthyrning av legitimerade läkare, så kallade hyrläkare, anses momspliktig och omfattas inte längre av sjukvårdsundantaget. Detta innebär bl.a. att bolagets uthyrning av legitimerade läkare skall anses utgöra personaluthyrning – och därmed ett momspliktigt tillhandahållande. (Högsta förvaltningsdomstolens dom – mål nr 7270–17)

Nyhet

Skatteverket

Skatteverket har på sin hemsida angett att de avser att analysera domstolsbeslutet (Rättsfall: HFD mål nr 7270-17) och att de inom en snar framtid avser att publicera ett ställningstagande, se denna länk.

Förbundets rekommendation

Vänd er till Skatteverket med frågor som rör moms respektive skatt. Vid förfrågan kan ni antigen ställa frågor via Skatteverkets egna frågeformulär (se länk nedan) eller begära ett förhandsbesked.

Om ni redan har planerat er verksamhet vad gäller moms respektive skatt så kan ni begära ett förhandsbesked. För att kunna erhålla ett sådant besked krävs det att ni kan visa hur ni har tänkt betala skatt och moms, det skall således finnas en tydlig plan och uträkning.

Allmänna ombudets ansökan om förhandsbesked gäller både en privatperson eller ett företag och allmänna ombudet kan vända sig till Skatterättsnämnden och begära förhandsbesked i en beskattningsfråga. I detta fall ansöker ni om ett förhandsbesked för att få fram ett vägledande avgörande i en principiellt viktig rättslig fråga. Vänd er till Skatteverket om ni önskar erhålla ett förhandsbesked. Du når dem via denna länk.

Om du har frågor eller funderingar kan du med fördel höra av dig till medlemsrådgivningen, tel 08-7903510 eller medlemsradgivningen@slf.se.

Svenska Privatläkarföreningen arbetar naturligtvis med frågan. Om du har frågor om det arbetet, vänd dig till kansliet, 08-7903330.


Fler nyheter


Nyhetsbrev Mars 2024

Januari och februari har varit stabilt kalla och ogästvänliga, snö i vissa delar och iskallt regn samt hård blåst på andra ställen, men ändå är temperaturer på västkusten och i Skåne som vid en meteorologisk vår. Så rent statistiskt så …
Nyhetsbrev


Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Dom i Högsta förvaltningsdomstolen angående moms på hyrläkare