fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

4
feb
4 februari 2021 today

Digitalt möte

location_on

Årsmötet

avslutas med att barnläkare Jonas Ludvigsson, professor i medicinsk epidemiologi och biostatistik, håller en state of the art föreläsning om barn och Covid 19.Under mötet kommer vi även att välja hedersledamot/möter inför 100-årsjubileumet, se nedan.

Folkhälsokonferens

med FoHM, GIH och Svensk förening för idrottsmedicin om fysisk aktivitet i skolan och balans med skärmtid och andra aktiviteter, Socialstyrelsen och Skolverket om Vägledningen, Sissela Nutley om föräldraguide till hälsosam livsstil.

Val av hedersledamot inför 100-årsjubileumet

”Svenska Skolläkarföreningens ändamål är att främja skolhälsovårdens utveckling vad avser forskning och utbildning samt hälso- och sjukvård.” ”Till hedersledamot kan Föreningens årsmöte på förslag av styrelsen kalla svensk eller utländsk person, vars insatser varit av utomordentlig betydelse för skolhälsovårdens utveckling.”

Hedersledamot är en titel som tilldelas en person som gjort sig synnerligen förtjänt genom att ha främjat verksamheten, dvs en person som på ett förtjänstfullt sätt verkat för föreningens bästa. Titeln kan också tilldelas på grund av utmärkta vetenskapliga eller medborgerliga insatser.

Hjälp oss! Vår förening har idag inga hedersledamöter men det finns säkerligen flera kandidater att föreslå. Nu när vi snart firar 100-årsjubileum är det hög tid att utse en eller flera av dessa som hedersledamöter vid vårt nästa årsmöte den 4 februari 2021.

Maila förslag med motivering till Anna-Karin Söderström på mailadress ledamot5@skollakarforeningen.com.

Styrelsen kommer sen att ta ställning till förslagen och presentera kandidat/er på årsmötet.

 

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.