fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Bästa medlem i Industriläkarföreningen,

Industriläkarföreningen (ILF) är yrkesföreningen inom Läkarförbundet för dig som är verksam inom life-science-industrin vare sig det är som anställd, konsult eller på annat sätt. Vi har nu funnits i strax över fyra år och är ca 120 medlemmar, men vi vet att ni har många kolleger därute som inte är medlemmar i föreningen. Hjälp gärna till att rekrytera dem till föreningen och till förbundet.

I detta brev vill vi gärna informera lite om vad som är på gång inom föreningen. Till att börja med så skickar vi med en pin med föreningens logotyp som vi hoppas att ni vill bära på er kavaj, jacka eller liknande. Vi vill gärna synas och tycker att det är roligt om så många som möjligt vill hjälpa till att visa upp föreningen.

Med det här brevet så får ni också en broschyr som informerar om vad som är viktigt att tänka på när man skriver ett anställningsavtal, i synnerhet för dem som inte har kollektivavtal. Det kanske inte är relevant just nu för er som redan har en anställning, men vi i branschen byter ju jobb ganska ofta så vem vet när det blir viktigt för dig, en kollega, en vän eller en anhörig.

Nu i november äger Läkarförbundets fullmäktige rum för år 2018. ILF har tidigare år drivit frågor om etiska regler för industriläkare och i år har vi lämnat in en motion för att få förbundet att verka kraftfullt gentemot berörda myndigheter för att säkerställa att läkare som saknar tillgång till journalsystem eller liknande har möjlighet att skriva recept även när pappersrecepten försvinner. Tydligen pågår detta arbete och vi hoppas se en lösning inom en inte alltför lång framtid.

Efter jul är det dags för den årliga löneenkäten igen. Den är ett viktigt underlag för de som ska söka ny anställning inom industrin, men även för alla som byter jobb eller ska förhandla om sin lön. Vi har en bra svarsfrekvens på enkäten så låt oss fortsätta hjälpas åt att skapa den bästa lönestatistiken för industriläkare även framöver.

Nu vill jag slutligen önska er en riktigt fin höst och ett bra slut på det här året. Tveka inte att höra av er om ni har några synpunkter eller funderingar. Styrelseledamöterna finns listade på vår hemsida https://slf.se/sveriges-industrilakarforening/ och där finns också annan matnyttig information.

Med vänliga hälsningar

Björn

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.