Hoppa till innehåll
Nyheter
Ordförandebrev november 2018

Ordförandebrev november 2018

Alla medlemmar har i dagarna fått ett utskick innehållande ett ordförandebrev, den nya broschyren om anställningsavtal samt föreningens pin. Läs hela brevet nedan.

Nyhet

Bästa medlem i Industriläkarföreningen,

Industriläkarföreningen (ILF) är yrkesföreningen inom Läkarförbundet för dig som är verksam inom life-science-industrin vare sig det är som anställd, konsult eller på annat sätt. Vi har nu funnits i strax över fyra år och är ca 120 medlemmar, men vi vet att ni har många kolleger därute som inte är medlemmar i föreningen. Hjälp gärna till att rekrytera dem till föreningen och till förbundet.

I detta brev vill vi gärna informera lite om vad som är på gång inom föreningen. Till att börja med så skickar vi med en pin med föreningens logotyp som vi hoppas att ni vill bära på er kavaj, jacka eller liknande. Vi vill gärna synas och tycker att det är roligt om så många som möjligt vill hjälpa till att visa upp föreningen.

Med det här brevet så får ni också en broschyr som informerar om vad som är viktigt att tänka på när man skriver ett anställningsavtal, i synnerhet för dem som inte har kollektivavtal. Det kanske inte är relevant just nu för er som redan har en anställning, men vi i branschen byter ju jobb ganska ofta så vem vet när det blir viktigt för dig, en kollega, en vän eller en anhörig.

Nu i november äger Läkarförbundets fullmäktige rum för år 2018. ILF har tidigare år drivit frågor om etiska regler för industriläkare och i år har vi lämnat in en motion för att få förbundet att verka kraftfullt gentemot berörda myndigheter för att säkerställa att läkare som saknar tillgång till journalsystem eller liknande har möjlighet att skriva recept även när pappersrecepten försvinner. Tydligen pågår detta arbete och vi hoppas se en lösning inom en inte alltför lång framtid.

Efter jul är det dags för den årliga löneenkäten igen. Den är ett viktigt underlag för de som ska söka ny anställning inom industrin, men även för alla som byter jobb eller ska förhandla om sin lön. Vi har en bra svarsfrekvens på enkäten så låt oss fortsätta hjälpas åt att skapa den bästa lönestatistiken för industriläkare även framöver.

Nu vill jag slutligen önska er en riktigt fin höst och ett bra slut på det här året. Tveka inte att höra av er om ni har några synpunkter eller funderingar. Styrelseledamöterna finns listade på vår hemsida https://slf.se/sveriges-industrilakarforening/ och där finns också annan matnyttig information.

Med vänliga hälsningar

Björn


Fler nyheter



Årsmöte 21 mars 2023 kl 18.00-19.30

Tisdagen den 21 mars 2023 kl 18.00-19.30 håller Sveriges Industriläkarförening Årsmöte. Mötets hålls virtuellt via MSTeams. Handlingar finns tillgängliga under rubriken "Om oss"

Årsmöte den 14 mars 2022 kl 18.00-19.30

Måndagen den 14 mars 2022 kl 18.00-19.30 håller Sveriges Industriläkarförening Årsmöte. Kallelse, möteshandlingar och Teams-länk har skickats ut till alla medlemmar via mail. Mötets hålls virtuellt via MSTeams. Handlingar finns tillgängliga under rubriken "Om oss".
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare