fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

En av motionerna berör små föreningars representation i FuM. Med den nya utskottsordningen som infördes 2017 är fullmäktiges två utskott nu en i praktiken permanentad ordning och det är med endast en fullmäktigeledamot ett nästintill omöjlig uppgift att bevaka små föreningars intressen i båda utskotten. ILF har därför föreslagit att små föreningar bör ha rätt till närvarorätt för ytterligare representanter med rösträtt i utskotten.

Den andra motionen gäller möjligheten för icke-kliniskt aktiva läkare att skriva recept även när pappersrecepten försvinner. Idag finns dyra trepartslösningar för detta, men ILF anser att detta bör vara en självklar rätt för alla legitimerade yrkesutövare. ILF uppmanar Läkarförbundet att agera kraftfullt gentemot berörda myndigheter, t.ex. E-hälsomyndigheten, för att säkerställa denna möjlighet även i framtiden.

Se samtliga fullmäktigemotioner här.

För mer information, kontakta Björn Pilström.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.