fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

24
apr
24 april 2019 today
Tid 16.30 - 18.00 access_time

BMC, Sölvegatan 19 i Lund

location_on

I dag är nästan sex av tio ST- och AT-läkare av kvinnor, och en allt högre andel av läkarstudenter utgörs av kvinnor. Varför är det så? Varför får tjejer bättre resultat än killar i skolan? Varför utbildar sig kvinnor mer än män? I Sverige tar tjejerna två tredjedelar av alla examina på universitetet. Utbildningsklyftan mellan könen bara växer. Vad får det för konsekvenser – hemma, på arbetsmarknaden och i samhället? Emma Leijnse är journalist och författare. Bevakar utbildningsfrågor på Sydsvenskan och har bland annat skrivit boken ”Fördel kvinna – den tysta utbildningsrevolutionen”.

Tillsammans med Kvinnliga Läkares Förening, en av de största intresseföreningarna inom Läkarförbundet med ca 1500 medlemmar, arrangerar vi från Sveriges läkarförbund Student Lund en gemensam föreläsning 24/4 kring det pågående demografiskiftet i det högre utbildningsväsendet.

Kvinnliga Läkares Förening grundades av Sveriges första kvinnliga läkare Karolina Widerström 1916 och driver frågor som rör kvinnliga läkares arbetsförhållande och arbetsmiljö samt frågor om kvinnohälsa.

Ingen föranmälan och inget medlemsskap i Kvinnliga Läkares Förening krävs. Varmt välkommen!

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.