info Just nu är det många som ringer till oss och det kan vara svårt att komma fram på telefon. Har du problem med ditt OCR-nummer? Eller saknar du din e-faktura? Här läser du mer om fakturering från Läkarförbundet.

Under senare år, och inte minst i kölvattnet av #metoo, har frågan om vårdbehov och vårdtillgång för personer utsatta för sexuella övergrepp diskuterats i olika forum. I debattartiklar och inslag på nationella nyhetssändningar beskriver framförallt representanter från stödverksamhet, jourer, psykologuppropet och idéburen sjukvård ett samhälle som fortfarande inte har erkänt sexuellt utsatta som en egen patientgrupp. Vi efterlyser nu läkarnas röst i frågan – hur tycker du att utmaningarna och möjligheterna ser ut när det gäller vård till patienter med konsekvenser av sexuella övergrepp? Är de en egen patientgrupp? Behövs specialistvård för patientgruppen? Vad är din erfarenhet från ditt arbete inom din specialitet?

Anmälan sker till styrelsen@kvinnligalakare.se eller via länk: https://goo.gl/forms/1V4fXWaCwt3jp0SV2

PRELIMINÄRT PROGRAM

Kl. 17-18

• KLF:s ordförande välkomnar alla
• Kort medicinsk historik: Sexuella övergrepp, perspektiv och kunskapsutveckling, från slutet på 1800-talet fram till idag. Gita Rajan, ledamot i KLF:s styrelse
• Patientens perspektiv: Kort nulägesrapport från patientföreningen Medusa och från Rise, Sveriges äldsta stödförening för vuxna som utsatts för sexuella övergrepp i barndomen
• Experternas perspektiv: Kort nulägesrapport från ickemedicinska och medicinska experter

PAUS 18-18.30

Kl. 18.30
• Samtal mellan kollegor där vi delar erfarenheter kring utmaningar och möjligheter
• Sammanfattning – hur ser beredskap, resurser och strukturer ut för att kunna ge patienter utsatta för sexuella övergrepp god vård ut?
• Avslut KLF:s ordförande rundar av och beslut om eventuella åtgärder fattas innan mötet avslutas

Det är med stolthet KLF bjuder in Sveriges läkare till detta viktiga samtal i Karolina Widerströms anda. Karolina Widerström spelade en viktig roll för att öka läkarkårens förståelse för kvinnors livsvillkor och dess kopplingar till hälsa och sjukdom. Kvinnliga läkares förening grundades 1916 av läkaren Karolina Widerström.

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag har en fråga om mitt medlemskap

Vill du ändra uppgifter i medlemsregistret, ex. byta aktuella kontaktuppgifter, anmäla examen eller byta förening i ditt medlemskap.

Om ditt medlemskap

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.