fbpx

Sveriges läkarförbund är läkarnas fack- och professionsförbund med 54 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården.

I rollen som ombudsman ingår du i avdelningen för Arbetsliv och juridik där det arbetar 18 personer vilka, förutom avdelningschef består av ombudsmän/förhandlare, administratörer, chefsförhandlare och chefsjurist samt förbundsjurister. På avdelningen har vi ett nära samarbete och arbetar bland annat med kollektivavtalsförhandlingar inom den statliga, region-kommunala och privata sektorn samt utveckling av de centrala kollektivavtalen. Avdelningen arbetar även med utredningar, arbetsrättsliga frågeställningar och förhandlingar samt sätter stor vikt vid medlemsrådgivning till såväl medlemmar som förtroendevalda. Vidare bedriver vi en omfattande facklig utbildningsverksamhet samt stöttar förbundets lokalföreningar i arbetsrättsliga frågor och avtalsfrågor.

Arbetsuppgifter
Som ombudsman hos Sveriges läkarförbund gör du skillnad för förbundets medlemmar genom konsultativ rådgivning och stöd vid medlemsrådgivning och förhandlingar. Som ombudsman kommer även en del av arbetet innebära att planera och genomföra utbildningar, samt att hålla i lokala medlemsmöten och stötta förtroendevalda i deras viktiga uppdrag. Du inspirerar förbundets medlemmar till ett fackligt engagemang. Du deltar i både interna och externa projekt och arbete även med intresseförhandlingar. Du ges utrymme att vara kreativ och initiativtagande för att utveckla och driva både ditt arbete men även avdelningen framåt.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
• Akademisk examen inom arbetsrätt.
• Tidigare erfarenhet av rollen som ombudsman är meriterande.
• Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift i både svenska och engelska.
• Erfarenhet från tidigare avtalsarbete inom särskilt privat sektor är meriterande.

För att trivas i rollen arbetar du självständigt samtidigt som du tycker om att samarbeta med andra. I och med att du har flera olika kontaktytor är du kommunikativ och trivs i en social roll. Du drivs av att arbeta med och för människor och har förmåga att lyssna och att förklara komplex information på ett pedagogiskt sätt. Du är en förändringsbenägen person som är flexibel och har lätt att anpassa dig till förändringar. Vidare är du stresstålig och kan hantera ett högt arbetstempo. I och med att rollen ger dig möjlighet att vara kreativ är du initiativtagande person som motiveras av komma med idéer och tillämpa dem i praktiken.

Om arbetsplatsen
Sveriges läkarförbund grundades 1903 och kansliet sitter på Villagatan 5 i Stockholm. Vi är cirka 60 medarbetare som arbetar på förbundskansliet, fördelat på fem olika avdelningar. Här sitter även Läkarförbundets ordförande samt våra två vice ordföranden.

Kansliets värdeord är professionell, engagerad och utvecklande. Vi arbetar aktivt med dessa och för att trivas hos oss bör du känna att de överensstämmer med dina egna värderingar och vilja vara med och bidra till att vi hela tiden utvecklas för att bli den bästa arbetsplatsen och ge våra medlemmar den bästa servicen. Läkarförbundets vision är ”För alla läkare under hela karriären”.

Du kommer initialt arbeta i Läkarförbundets tillfälliga lokaler i Danderyd, där verksamheten kommer att bedrivas under den tid renovering pågår av vårt hus på Villagatan 5, Östermalm. Estimerad återflytt är mars 2020.

Tjänsten är en heltidsanställning, vi tillämpar friskvårdsbidrag, flextid och premiebestämd tjänstepension.

Upplysningar om tjänsten lämnas av Bravura på deras kandidatsupport, info@bravura.se eller 08-400 240 50. Ange vilken tjänst det gäller. Facklig representant (Akademikerföreningen) är Pelle Avelin, pelle.avelin@slf.se.

Urval sker löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.