fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

27
apr
till
30
apr
27 – 30 april today

Västra Götaland

location_on
Kontaktperson

Johan Lagergren
johan@comentis.se

person
Avgift

8000:- (Måltider ingår inte men fika erbjuds på förmiddag och eftermiddag. Resa, lunch och logi ordnas och bekostas av deltagaren)

Anmälningsförfarande och krav för deltagande

Anmälan sker till: akutortopedi@comentis.se, verksamhetschefs/huvudmans godkännande krävs. Först till kvarn, bekräftelse på mail skickas inom en vecka

comment

Målet är att ge deltagaren konkreta kunskaper för att kunna jobba mer självständigt på akutmottagning och jourcentral när det gäller akut omhändertagande av patient med symptom från rörelseapparaten. Kursen innefattar även pediatrisk ortopedi samt ryggsjukdomar. I utbildningsmomenten ingår teoretiska och praktiska moment. Deltagaren kommer öva ortopediskt status, repositionsteknik och gipsteknik. I kursen ingår även en juridisk översikt samt teorier och exempel på hur man handlägger misstänkt barnmisshandel. Kursen erbjuder även praktisk träning i suturteknik.

I och med att akutläkare blir vanligare på landets sjukhus kommer de bedöma större andel av patienter med ortopediska skador. Den här typen av skador är vanliga på en akutmottagning, även i samband med kirurgiskt trauma. Det har under de första åren nu framkommit tecken till att just akut ortopedi är svårt att tillgodogöra sig som akutläkare. Troligen beror det på att skadorna kan sitta nästan var som helst i kroppen och ha mönster som är ofarliga, funktionshotande eller livshotande. Detta ger en komplex bild som kräver flera år av en ST-utbildning endast inom ortopedi. För att brygga denna förändring behövs mer än en utbildning, men kursledningen gör här en ansats till en ordentlig kompetensförhöjning inom området. Det saknas i dagsläget kurser i akut ortopedi riktat till akutsjukvård och allmänmedicin för att snabbt öka säkerheten på jour- och akutmottagning.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.