fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

info Under sommaren har vi förändrade öppettider, här hittar du aktuella öppettider 

20
apr
till
22
apr
20 – 22 april today
Dag 1 10.00-17.00 Dag 2 och 3: 9.00-16.00 access_time

Hotell Duxiana i Helsingborg.

location_on

Med namn och fakturaadress (RSID till mottagare) eller kostnadsställe om interndebitering inom Hbg Lasarett till katarina.lennartsson@skane.se. Senast den 15 januari.

comment

VO Akutsjukvård i Helsingborg erbjuder nu en tredagarsutbildning som vänder sig till dig som redan har handlagt ett antal akuta patienter med intoxikationer och är van vid vanlig symtomatisk behandling och att tolka en blodgas, men som vill lära dig mer. Målgruppen är således både specialister inom akutsjukvård, anestesi/IVA, internmedicin eller pediatrik eller ST-läkare med viss erfarenhet och intresse av dessa patienter.

Föreläsare: Erik Lindeman, Christin Edmark, Johanna Nordmark Grass som alla arbetar som bakjourer på Giftinformationscentralen. Presentationer i föreläsningsform och med interaktiva fall.

Ämnen:
Begränsning av giftupptag – elimination (inklusive dialys vid förgiftning)
Toxidrom
Toxiska kramper
Syrabas och elektrolytsrubbningar vid förgiftning
Cirkulationsrubbningar vid förgiftningar
Lätta analgetika – Paracetamol (och NSAID + ASA)
Missbruksmedel/narkotika

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.