fbpx
23
sep
till
27
sep
23 september 2019 – 27 september 2019 today

Linköping

location_on

Sepsis är vanligt förekommande inom alla akuta verksamheter. Mortaliteten vid septisk chock är hög. När en patient drabbas av en potentiellt allvarlig bakteriell infektion är det därför viktigt att tidigt se varningssignaler på svår sepsis och begynnande septisk chock. Rätt antibiotika helst insatt inom en timma från debut av septisk chock räddar liv. Snabbt insatt vätsketerapi, inotropa medel och vasopressorer är också av vikt för ökad överlevnad vid septisk chock. Det är därför av stor vikt att alla läkare som arbetar inom akuta verksamheter har en grundläggande kunskap om handläggning av sepsispatienter inkl. antibiotikabehandling och tidig vätsketerapi. Kursens huvudsyfte är att öka kunskapen om hur vi på ett effektivt sätt ska kunna förbättra handläggningen av samhällsförvärvade och vårdrelaterade svåra infektioner utan risk för resistensutveckling.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.