fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Under den här eftermiddagen diskuterar vi de forskningsunderlag som finns för att bedöma patientsäkerhet och metoder för att öka den.

Välkommen till en intressant eftermiddag!

Preliminärt program den 28 oktober

  • 13:00 – 13:05 Välkommen! Hilda Hahne, sekreterare SWESEM
  • 13:05 – 13:25 Patiensäkerhet och patientsäkerhetskultur i en högriskmiljö. Hans Rutberg, tidigare adjungerad prof. i patientsäkerhet, ordf. i Svenska Läkaresällskapets kommitté för säker vård
  • 13:25 – 13:45 Akutmottagningens förutsättningar. Docent Daniel Wilhelms, specialistläkare i akutsjukvård, Universitetssjukhuset i Linköping.
  • 13:45 – 14:05 Vårdplatsbrist och överbelastning på akutmottagningen, hur påverkas utfall för patienterna? Doktorand Björn af Ugglas, verksamhetsutvecklare, Karolinska universitetssjukhuset.
  • 14:05 – 14:15 Bensträckare
  • 14:15 – 14:35 Att stärka akutens resiliens. Karin Pukk Härenstam, specialistläkare i barn- och ungdomsmedicin, Astrid Lindgrens barnsjukhus.
  • 14:35 – 14:55 Hur gjorde man i Helsingborg? Katarina Lockman Frostred, med. enhetschef, studierektor, överläkare i akutsjukvård och internmedicin och Andreas Lindegren, med. enhetschef, överläkare i akutsjukvård och allmänmedicin, båda Helsingborgs lasarett.
  • 14:55 – 15:15 Vad får patientsäkerhet kosta? Katrin Hruska, akutläkare vid Mälarsjukhuset och Capio läkarbilar
  • 15:15 – 15:45 Avslutande diskussion

Moderator: Hilda Hahne, sekreterare SWESEM

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.