fbpx

Om SYLF
Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF) är en yrkesförening inom Sveriges läkarförbund som organiserar underläkare från läkarexamen tills de blir färdiga specialister. SYLF har ca 14 000 medlemmar i 27 lokalavdelningar, och driver sina medlemmars intressefrågor genom bland annat opinionsbildning och påverkansarbete. SYLF arbetar med frågor som berör läkare tidigt i karriären inom allt från arbetsmiljö och anställningsvillkor till utbildning, forskning och sjukvårdspolitik. SYLF har ett litet kansli som för närvarande består av två personer, där din kollega är vår föreningssekreterare. Föreningssekreteraren samordnar också det dagliga arbetet på kansliet.

Om tjänsten
SYLF är en medlemsorganisation med en förtroendevald styrelse och 27 självständiga lokalavdelningar. Kansliets främsta funktion är att stötta föreningen i administration, kommunikation och påverkansarbete samt framtagande av rapporter och faktaunderlag, där framför allt ansvaret för föreningens administration och internkommunikation ligger inom denna tjänst. Arbetet på ett litet kansli i en medlemsförening innebär en stor variation av arbetsuppgifter i det dagliga arbetet och omväxlande arbetsdagar.

Som administratör/kommunikatör ansvarar du för administration kring bland annat löpande ekonomihantering, mötesplanering, bokningar, kontakt och service till SYLF:s lokalavdelningar. Du ansvarar också för föreningens interna kommunikationskanaler som post och e-posthantering, nyhetsbrev och innehåll till hemsidan. Du arbetar tillsammans med en förtroendevald redaktion med medlemstidningen Moderna Läkare. Inom kommunikationsuppdraget ingår också att producera kommunikationsmaterial, profilprodukter och marknadsförningsmaterial samt att ansvara för SYLF:s grafiska profil.

SYLF:s kansli är placerat tillsammans med Sveriges läkarförbund i lokaler centralt i Stockholm (under hela 2019 genomförs renoveringar av lokalerna och kansliet kommer tillfälligt förläggas i Danderyd). Som anställd på SYLF:s kansli rapporterar du till styrelsen, vars ordförande också fungerar som personalansvarig chef med ibland begränsad tillgänglighet. Det innebär att arbetet kräver stor självständighet och initiativförmåga inom givna verksamhetsramar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Administrativa uppgifter kring centrala kontorsfunktioner som ekonomi, dokumentation och utrustning/materiel.
 • Mötes- och reseplanering och administration, inklusive bokningar
 • SYLF:s internkommunikation, post- och e-posthantering samt nyhetsbrev
 • Produktion av kommunikationsmaterial samt stöd till produktion av medlemstidning
 • Ansvar för hemsidan, grafisk profil och viss innehållsproduktion till sociala medier
 • Bidra till det dagliga arbetet på ett litet kansli med en stor variation av uppgifter

Kvalifikationer nödvändiga för tjänsten

 • Erfarenhet av arbete (ideellt eller professionellt) i en medlemsstyrd organisation inom ideell sektor eller motsvarande
 • Erfarenhet av administrativt kontorsarbete som ekonomiadministration, dokumenthantering och liknande.
 • Kunskap om och intresse för arbete med kommunikation och vana av att arbeta i Adobe CC
 • Erfarenhet av arbete med onlinepubliceringsverktyg, wordpress, mailchimp, etc

Dessa kvalifikationer är meriterande

 • Erfarenhet av arbete inom, eller kunskap om svensk hälso- och sjukvård

Anställningsvillkor
Tillträde i januari 2020. Tjänsten är ett vikariat på 100 procent under föräldraledighet. Vikariatet avser nio månader med möjlighet till förlängning.
Tjänsten är placerad i Stockholm. Resor i tjänsten förekommer. Kollektivavtal finns.

Rekryteringsmetod och process
Skicka in din ansökan tillsammans med cv och personligt brev till kansli@sylf.se. Skriv ”Ansökan administratör/kommunikatör” i ämnesraden.

Går du vidare i ansökningsprocessen kan du komma att bli ombedd att lämna in ett arbetsprov.

Sista ansökningsdag är den 13/10.
Intervjuer är planerade till den 7/11 samt mellan den 11-12/11.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.