fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Det är FUM som slår fast SYLF:s grundläggande politik och de strategiska målen för verksamheten. De viktigaste funktionerna FUM har är att granska styrelsens arbete och föreningens ekonomi under det gångna året, och att fastslå politiken, att sätta de ekonomiska ramarna samt att välja nya förtroendevalda för det kommande året.

FUM är alltså ett möte för fullmäktige. Fullmäktige utses av medlemmarna på lokalavdelningens årsmöte. Lokalavdelningen ger med andra ord ett antal personer fullmakt (väljer fullmäktige) att föra avdelningens talan under FUM.

SYLF:s stadgar talar om vad som gäller för FUM. Ordinarie FUM äger rum varje vår. Kallelse till ordinarie FUM ska skickas till fullmäktige senast fyra veckor innan mötet.

Eftersom FUM är det högsta beslutande organet är mötet ganska formellt och följer strikta rutiner. Vilka frågor som ska behandlas under mötet regleras i stadgarna.

På plats på mötet finns en mötesordning som talar om hur mötet går till och vilka regler som gäller. I sådana frågor som inte regleras specifikt i stadgarna eller mötesordningen följer SYLF det som brukar kallas god mötessed, eller med andra ord den allmänna praxis som finns i Sverige för hur möten går till.


Datumen för 2021 års fullmäktige är följande:

  • 10/3: Sista dag att anmäla fumdelegater och ersättare enligt stadgan
  • 12/3: Motionsstopp
  • 26/3: Deadline kandidater till olika poster som valberedningen ska tillsätta
  • 9/4: Sista dagen för kallelse att skickas ut
  • 23/4: Handlingar kommer ut till delegaterna
  • 7-8 maj: Fum 2021

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.