fbpx
Hoppa till innehåll

Medlemsrådgivningen är stängd 20-21 oktober. Du hittar svar på vanliga frågor i Råd och stöd.

Representantskapet

SYLF:s representantskap, eller repskapet som det ofta kallas, är ett rådgivande organ inom SYLF. Repskapsmötet 2021 kommer hållas 19-20 oktober.

Syftet med representantskapet är att styrelsen och lokalavdelningarnas representanter får tillfälle att träffas för avvägningar och den aktuella politiken.

Det är också ett tillfälle för informationsspridning, och för lokalavdelningarna en möjlighet att kontrollera att styrelsen följer de beslut som fattades på det senaste fullmäktigemötet.

Hur går det till?

Varje lokalavdelning utser en representant och minst en observatör. SYLF:s styrelse kan utöka antalet observatörer. SYLF:s styrelse kallar till representantskapsmöte en gång per år, eller om minst fem lokalavdelningar begär det. Av tradition sammanträder representantskapet varje höst.

Repskapsmötet är i regel mindre formellt än fullmäktigemötet. Det är väldigt sällan som man under repskapsmöten formellt röstar i frågor, även om det kan ske – i huvudsak är mötena träffar för utbyte av åsikter och information.

Representantskapet 2021

Repskapsmötet 2021 kommer hållas 19-20 oktober. Vi planerar för ett fysiskt möte i Stockholm och kombinerat 100-årsfirande på anrika Hasselbacken. Varje avdelning kan skicka tre personer inklusive ordförande. Information om mötet samt inläsningsmaterial nås via länken nedan.

SYLF står för resor, boende och förlorad arbetsinkomst.

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Personlig rådgivning
  2. Bästa lönestatistiken för läkare
  3. Unika försäkringar

Bli medlem i oktober – vi bjuder på medlemskapet i tre månader!