fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Syftet med representantskapet är att styrelsen och lokalavdelningarnas representanter får tillfälle att träffas och mer avspänt diskutera aktuella frågor.

Det är också ett tillfälle att sprida information till lokalavdelningarna, och för lokalavdelningarna en möjlighet att kontrollera att styrelsen följer de beslut som fattades på det senaste fullmäktigemötet.

Det blir ett sätt för styrelsen att ta reda på vad medlemmarna ute i landet egentligen tycker och skaffa sig mandat för sin politik – att få råd helt enkelt.

Hur går det till?

Varje lokalavdelning utser en representant och 2021 två observatörer till repskapet. SYLF:s styrelse kallar till representantskapsmöte när man anser det nödvändigt, eller om minst fem lokalavdelningar begär det. Av tradition hålls ett sammanträde med repskapet varje höst.

Repskapsmötet är i regel mindre formellt än fullmäktigemötet, FUM. Det är väldigt sällan som man under repskapsmöten formellt röstar i frågor, även om det kan ske – i huvudsak är mötena träffar för utbyte av åsikter och information.

Representantskapet 2021.

Repskapsmötet 2021 kommer hållas 19-20 oktober. Vi planerar för ett fysiskt möte i Stockholm och kombinerat 100-årsfirande på anrika Hasselbacken. Varje avdelning kan skicka tre personer inklusive ordförande. Dag 1 hålls allmänna förhandlingar, dag 2 kommer ordförandenätverket att hålla sitt möte parallellt med repskapet.

Vill du bli förtroendevald?

Kontakta din lokalförening och anmäl ditt intresse.

Hitta förening

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem