fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

info Under sommaren har vi förändrade öppettider, här hittar du aktuella öppettider 

Varje lokalavdelning utser en representant till repskapet. SYLF:s styrelse kallar till representantskapsmöte när man anser det nödvändigt, eller om minst fem lokalavdelningar begär det. Av tradition hålls ett sammanträde med repskapet varje höst.

Repskapsmötet är i regel mindre formellt än fullmäktigemötet, FUM. Det är väldigt sällan som man under repskapsmöten formellt röstar i frågor, även om det kan ske – i huvudsak är mötena träffar för utbyte av åsikter och information.

Tanken är att styrelsen och lokalavdelningarnas representanter får tillfälle att träffas och mer avspänt diskutera aktuella frågor.

Det blir ett sätt för styrelsen att ta reda på vad medlemmarna ute i landet egentligen tycker och skaffa sig mandat för sin politik – att få råd helt enkelt.

Det är också ett tillfälle att sprida information till lokalavdelningarna, och för lokalavdelningarna en möjlighet att kontrollera att styrelsen följer de beslut som fattades på FUM.

År 2020 hålls Representantskapet den 20-21 oktober i Stockholm. 

Ordförande för repskapet 2020 är Agnes Holmgren, ordförande i SYLF Blekinge.

Eftersom SYLF FUM 2020 hölls digitalt kommer vi i år att utöka repskapet, varje lokalavdelning har möjlighet att skicka upp till 4 representanter (inklusive ordförande) vardera.

Länk till anmälan: Klicka här!

Sista anmälningsdag är 10 september.

Ni reser till och från repskapet med SJ, resorna bokar ni själva via SYLF:s hemsida, ni kommer få en länk till bokningssidan utskickad till er av kansliet inom kort. OBS! Ni ska alltså inte boka via SJ:s hemsida, kansliet skickar inom kort ut en bokningslänk.

På grund av rådande situation finns en risk för att vi med kort varsel kan komma att behöva ställa in evenemanget, vi följer utvecklingen och förhåller oss till Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.