fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Viktigt att tänka på inför årsmöten:

1). Digitalt i år?
Många planerar för digitala årsmöten. Vägledning kring planering och utförande av digitala årsmöten har vi sammanställt här.

2). Bjud in! 
Bjud gärna in SYLF centralt att delta. Kontaktuppgifter hittar du här.

3). Planerar ni en stadgeändring?
Stäm av förändringarna med centrala SYLF-styrelsen innan de skickas ut. En antagen stadga blir gällande först efter att den godkänts av SYLF centralt.

4). Besluta om medlemsavgiften – för nästnästa år
Besluta om medlemsavgiften som ska bli gällande för nästnästa år (om ni har styrelsemöte september-december) eller nästa år (för er som har styrelsemöte januari-februari). Detta för att ni ska ha möjlighet att rapportera in rätt summa till Läkarförbundet. Medlemsavgiftsbeslutet ska räknas per månad.

5). Rapportera in vilka som valts så snabbt som möjligt
Skicka uppgifterna om vilka som valts till kansli@sylf.se och deras kontaktuppgifter, samt vilka som inte längre ska ha förtroendeuppdrag. Det är viktigt eftersom det är först när vi vet om vilka som har valts som vi kan ge dem rätt behörigheter i medlemsregistret. Som förtroendevald har du rätt att se mer information än en vanlig medlem, och det är din roll som förtroendevald som avgör vilka mejlutskick du får.
Använd er gärna av denna som underlag.

6). Skicka in en kopia på ert protokoll
Vi behöver det tillhanda till kansli@sylf.se senast 2021-03-10.
En organisation som inte skickat in sitt protokoll, eller uppgifter om förtroendevalda för andra året i rad anses vara vilande.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.