fbpx
Hoppa till innehåll

Medlemsrådgivningen har stängt 25-26 oktober. I avsnittet Råd och stöd kan du hitta svar på vanliga frågor.

Handläggare med pressansvar till SYLF:s kansli – Vikariat

Vill du arbeta mitt i den sjukvårdspolitiska debatten, och bidra till att forma framtidens hälso- och sjukvård? Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF) är en medlemsorganisation för underläkare. Nu söker vi en handläggare med pressansvar för arbetet på SYLF:s kansli. Du kommer vara en nyckelroll på SYLF:s kansli. Du bidrar genom ditt arbete till bättre arbetsvillkor för Sveriges underläkare, och därmed till bättre vård för landets patienter.

Om SYLF
Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF) är en yrkesförening inom Sveriges läkarförbund som organiserar underläkare från läkarexamen tills de blir färdiga specialister. SYLF har 13 000 medlemmar i 27 lokalavdelningar. Vi driver våra medlemmars intressefrågor genom bland annat opinionsbildning och påverkansarbete. SYLF arbetar med frågor som berör läkare tidigt i karriären inom allt från arbetsmiljö och anställningsvillkor till utbildning, forskning och sjukvårdspolitik, och är en viktig aktör lokalt såväl som nationellt.

Om tjänsten
Som handläggare med pressansvar i föreningen är du en viktig del av vårt arbete.  Rollen är både strategisk och operativ. Som i rollen ansvarar du bland annat för att bevaka aktuell hälso- och sjukvårdspolitik samt skriva och sammanställa texter, exempelvis remissvar och rapporter utifrån data som du själv eller andra sammanställt. Du sammanställer och analyserar AT-enkäten som ligger till grund till vår årliga rapport om AT-läkares arbetsmiljövillkor. Under tiden för vikariatet kommer också kommer du också arbeta med projekt kopplade till forskning och rekrytering. Du skriver också minnesanteckningar och protokoll från möten för att stötta de förtroendevalda.  
 
Som pressansvarig skriver du debattartiklar och nyheter för webben och andra kanaler.  

För att trivas i rollen arbetar du självständigt samtidigt som du tycker om att samarbeta med andra. I och med att du har flera olika kontaktytor är du kommunikativ och trivs i en social roll. Du drivs av att arbeta med och för människor och har förmåga att lyssna och att förklara komplex information på ett pedagogiskt sätt. Du är en flexibel person och har lätt att anpassa dig till förändringar. Tempot kan stundtals vara högt och du behöver kunna hantera flera parallella uppdrag samtidigt. I och med att rollen ger dig möjlighet att vara kreativ är du en initiativtagande person som motiveras av att komma med idéer och tillämpa dem i praktiken.  

Kvalifikationer nödvändiga för tjänsten

 • Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska.
 • Relevant högskoleutbildning, exempelvis inom statsvetenskap, hälso- och sjukvård eller media och kommunikation, eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Dokumenterad erfarenhet av att kunna skriva texter av olika karaktär och för olika målgrupper, såsom debattartiklar, enklare rapporter och inlägg på sociala medier.

Dessa kvalifikationer är meriterande

 • Dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med hälso- och sjukvårdspolitik 
 • Erfarenhet av opinionsbildande arbete eller om du tidigare arbetat i en politiskt styrd organisation 
 • Erfarenhet från ideella uppdrag och föreningsarbete
 • Erfarenhet från fackligt arbete  

Anställningsvillkor
Tillträde är förhandlingsbart, men senast februari 2022. Tjänsten är ett vikariat på 100 procent under föräldraledighet. Vikariatet sträcker sig till november 2022, eventuellt med möjlighet till förlängning.
Tjänsten är placerad i Stockholm. Resor i tjänsten förekommer. Kollektivavtal finns.

Rekryteringsmetod och process

Skicka in din ansökan tillsammans med cv och personligt brev till kansli@sylf.se. Skriv ”handläggare” i ämnesraden. Går du vidare i ansökningsprocessen kan du komma att bli ombedd att lämna in ett arbetsprov. 

Sista ansökningsdag är den 17/10.
Intervjuer är planerade till den 26/10.

För ytterligare frågor om tjänsten eller ansökningsprocessen, vänligen kontakta:

 1. Livija Ginters
  Kanslichef
 1. Madeleine Liljegren
  Ordförande
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
 1. Personlig rådgivning
 2. Bästa lönestatistiken för läkare
 3. Unika försäkringar

Bli medlem i oktober – vi bjuder på medlemskapet i tre månader!

SLF.se
Handläggare med pressansvar till SYLF:s kansli – Vikariat