fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Arbetsmiljö

Arbetsmiljön påverkar hur vi mår och trivs både när vi arbetar och efter arbetstid. Förutom oss själva, påverkar arbetsmiljön också våra anhöriga och våra patienter. Det är arbetsgivarens ansvar att se till att vi har en bra arbetsmiljö, men vi kan också påverka den genom att känna till våra rättigheter och framföra våra åsikter.

ALG

Läkarförbundets arbetslivsgrupp, ALG, arbetar med arbetsmiljöfrågorna inom Läkarförbundet. Det gäller såväl regler och lagar, som konkreta positiva exempel. SYLF är representerad i ALG med en styrelseledamot.Lagstiftningen på detta område är i ständig förändring På Läkarförbundets hemsida hittar du aktuell information gällande läkares arbetsliv och arbetsmiljö.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem