fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

SISTA CHANSEN, LÖNEENKÄTEN STÄNGER 31/1

Svara på löneenkäten!

Var med och gör skillnad. Ju fler som svarar desto bättre lönestatistik för alla medlemmar. Om du fått din lön reviderad efter lönerevisionen 2020 – uppdatera med din nya lön!
SISTA CHANSEN, LÖNEENKÄTEN STÄNGER 31/1
Svara på löneenkäten!
Läs mer

SYLF verkar för att det ska finnas goda förutsättningar för att kombinera arbete och familjeliv. Vi arbetar för att föräldralediga underläkare ska ingå i den årliga löneöversynen, vilket man har rätt till enligt lag.

Jourbefrielse under graviditeten

Jourbördan ska enligt lag även minska i förhållande till tjänstgöringsgrad vid deltidsarbete. SYLF har länge drivit viktiga arbetsmiljöfrågor för gravida, vilka kan vara särskilt utsatta av psykisk och fysisk stress.

Vi anser att gravida ska ha rätt att begära jourbefrielse under hela graviditeten.

Att få kunskap om ens rättigheter som gravid eller förälder är viktigt. Nyttig information finner du på Försäkringskassans hemsida och på Läkarförbundets hemsida om föräldraledighet.

Information om jourbefrielse, fyllnadslön vid deltidsarbete och eventuellt föräldrapenningstillägg finns i kollektivavtalen. Se till att planera uttag av föräldraledighet i god tid.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.