fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

SYLF verkar för att det ska finnas goda förutsättningar för att kombinera arbete och familjeliv. Vi arbetar för att föräldralediga underläkare ska ingå i den årliga löneöversynen, vilket man har rätt till enligt lag.

Jourbefrielse under graviditeten

Jourbördan ska enligt lag även minska i förhållande till tjänstgöringsgrad vid deltidsarbete. SYLF har länge drivit viktiga arbetsmiljöfrågor för gravida, vilka kan vara särskilt utsatta av psykisk och fysisk stress.

Vi anser att gravida ska ha rätt att begära jourbefrielse under hela graviditeten.

Att få kunskap om ens rättigheter som gravid eller förälder är viktigt. Nyttig information finner du på Försäkringskassans hemsida och på Läkarförbundets hemsida om föräldraledighet.

Information om jourbefrielse, fyllnadslön vid deltidsarbete och eventuellt föräldrapenningstillägg finns i kollektivavtalen. Se till att planera uttag av föräldraledighet i god tid.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem