fbpx
Hoppa till innehåll

Moderna Läkare Finder: Imal Amiri

Moderna Läkare presenterar Finder: Imal Amiri är en 33-årig ST-läkare i geriatrik, som letar efter någon att drömma stort och planera för framtiden med. Letar du också efter kärleken? Se hit!
Imal Amiri får en puss av en delfin
Moderna Läkare Finder

Hur skulle du beskriva dig själv?

Jag är en glad, lugn och nyfiken kille som bor och jobbar i Stockholm. Jag tycker om att läsa och lära mig nytt – utforska det stora och det lilla. Som liten ville jag både bli kärnfysiker och filmregissör. Men det fick bli läkare i stället.

Jag har alltid tyckt om att röra på mig. Jag har prövat allt från bollsporter till klättring och CrossFit. För några månader sedan utmanade jag mig själv till min första kroppsbyggartävling. Det var kul! Jag spelar fotboll några gånger i veckan med mina kompisar. Jag tycker mycket om konst och film och att resa, det är viktiga fritidsintressen för mig. 

Vad har du att erbjuda?

Av mig får man lite av allt. Du får en trygg kille som längtar efter ”Svenssonlivet” men som samtidigt är öppen för att fortsätta att upptäcka världen. Jag gillar att vara spontan – bryter gärna av vardagslunken för att hitta på något kul. 

Vad söker du i en partner?

Jag söker en glad, flexibel och snäll tjej som är nyfiken på sin omvärld. Då jag själv tycker att det är viktigt med balans i livet ser jag gärna att man tar hand om sig – både om kropp och knopp. Jag är ute efter en tjej som intresserar sig för de djupa samtalen men som samtidigt kan vara lättsam.

Hur är en bra första date enligt dig?

Ett skönt och avslappnat hak med livejazz/-soul för att lära känna varandra eller en takterrass i Italien med utsikt över havet en sommarkväll. 

Var ser du dig själv om tio år?

Då lever jag tillsammans med min stora kärlek och har några ungar. Bor någonstans där det är varmt under vinterhalvåret och i Sverige på sommaren. Jag har hittat balansen mellan jobb, fritid, familj och utveckling. Kanske börjat forska eller ägnar mer tid åt mina hobbys!


Blir det en högerswipe för dig? Vill du komma i kontakt med Imal eller vara nästa läkare ut i Finder? Hör av dig till julia.borg@slf.se

Mer från Moderna Läkare

Läkare bland algoritmer

Tema Vi står inför en ny teknisk revolution där AI kommer att ta allt större plats, vare sig vi vill det eller inte. Vad kommer det att betyda i sjukvården? Moderna Läkare har pratat med tre läkare om deras syn på …

Tappade specialist­­år i krisens spår

Fackligt SYLF-enkät visar sparkravens konsekvenser för ST-läkarna Legitimerade läkare före ST drabbas hårdast i regionernas inflationshantering genom uteblivna anställningar. Samtidigt försämras arbetsvillkoren ytterligare i en redan ansträngd sjukvård, och utbildningskvaliteten försämras. Det visar en enkät ställd till legitimerade medlemmar i SYLF.

Att driva förändring på sin arbetsplats

Tema Trots att övertidsersättning är en självklarhet enligt vårt kollektivavtal, är det vanligt att det ändå kommer upp till diskussion vid nyanställning. Fredrik Rosenqvist, SYLF Värmlands vice ordförande, berättar hur man lyckades få arbetsgivaren att förstå att rätten till övertid inte …

SYLF uppdaterar Schysst rekrytering

Fackligt Schysst rekrytering är en välkänd utmärkelse för arbetsgivarna och en kvalitetsstämpel för blivande AT-läkare när de väljer var de söker AT. SYLF uppgraderar nu utmärkelsen Schysst Rekrytering inför 2025 års utmärkelse. Läs mer om hur och varför!

KBT för läkare – så lär du dig sunt självhävdande

Reportage Läkaryrket placerar dig i patientsituationer som kan vara ångestskapande och göra arbetet svårare i längden. Psykologen och författaren Olle Wadström har skrivit boken "KBT för läkare" som handlar om bland annat just detta.