fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Årsmöte SYLF Västernorrland 2020

Årsmöte för SYLF Västernorrland hålls den 13 januari 2021 klockan 17:15. Mötet hålls på plats på sjukhusen i små grupper följandes FHM:s rekommendationer, eller med fördel via den digitala plattformen Microsoft Teams. Länk kan skickas.

SYLF:s ordförande Madeleine Liljegren ny ordförande för UFO

Vad är UFO? UFO står för ”Utbildnings- och forskningsrådet” och är ett råd som är kopplat till Läkarförbundets styrelse. UFO:s uppgift är att bereda utbildnings- och forskningsfrågor till förbundsstyrelsen. UFO lägger fram förslag på politik på området och driver självständigt ett …

Övergångsregler mellan AT och BT beslutade

Idag beslutade regeringen om övergångsregler för bastjänstgöringen. I sitt förslag har regeringen i hög grad hörsammat SYLF för en långsiktig övergång där underläkarna inte kommer i kläm.

Avtalsrörelsen - nu är vi i mål!

Avtalsrörelsen - en stor framgång för läkare, inte minst för SYLF:s medlemmar! Efter intensiva, långa och invecklade förhandlingar har Sveriges Läkarförbund tecknat ett nytt kollektivavtal med SKR - Sveriges Kommuner och Regioner och Arbetsgivarorganisationen Sobona

Referensgrupp för forskningsfrågor

Som ett led i SYLF:s satsning att förbättra villkoren för forskande underläkare träffades den nya referensgruppen för forskningsfrågor den 15/10 på Zoom. Gruppen, som består av sex personer som alla har klinisk tjänstgöring kombinerat med forskning i varierande omfattning, diskuterade …

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.