Hoppa till innehåll
Nyheter
Medlemsmail Juni 2023

Bästa medlem i SYLF Halland,

Här kommer lite uppdateringar kring vad som har hänt under våren och som är på gång till hösten. Har du frågor eller funderingar, är du alltid välkommen att höra av dig till oss via Facebook, Instagram eller halland@sylf.se.
Nyhet


Som ni förhoppningsvis vet har vi rätt till övertid i Region Halland, med det har under lång tid diskuterats om vi då också har rätt till övertid efter jour. Efter dialog med arbetsgivaren har vi fått svar att vi även får övertid när vi inte kan gå hem i tid efter en jour. Vi som arbetare måste bevaka att detta blir rätt, så när du jobbat övertid en jour, kontakta din chef och chefsstöd för att få det korrekt inrapporterat i självservice. Om det strular, tveka inte att kontakta oss.

I vår har vi haft två större medlemskvällar i samarrangemang med Hallands läkarförening. Robert Holmqvist föreläste om lönebildning och löneförhandling i mars. I april hade vi även föreläsningen ”Vem tar hand om doktorn?”. ¨Utöver detta så sker ett löpande arbete har vi AT- och ST-dialog med ansvariga parter inom Region Halland, där vi diskuterar arbetsförhållanden och arbetsmiljöfrågor.

Föreläsning "Vem tar hand om doktorn" 19/4 2023 i Halmstad
Föreläsning om löneförhandling med Robert Holmqvist 21/3 2023 i Halmstad

Våra kollegor i Hallands läkarförening är mitt uppe i löneförhandlingsprocessen för år 2023, där vi räknar med att de nya lönerna kommer kunna att betalas ut under juni månad.
Vi har under en lång tid väntat på förhandlingarna kring dygnsvila skall avslutas. De nya reglerna för oss läkare kommer att börja gälla 20240201. Detta innebär att man kommer att behöva se över schemaläggning av bland annat jourer. Mer information kommer kring detta under hösten.

Till hösten hoppas vi på att kunna fortsätta erbjuda intressanta och givande medlemsaktiviteter, samtidigt som vi förbereder oss för en ny avtalsperiod, där vårt kollektivavtal mellan SKR och Läkarförbundet kommer att omförhandlas (2024).

Men innan det är dags för sol och semester, kommer vi att ha en medlemskväll med grillning i Halmstad respektive Varberg dit både ni som medlemmar och sommarens vikarierande underläkare är välkomna. Varmt välkommen! (anmälningsinformation kommer uppdateras här på hemsidan samt på sociala medier inom kort)

Med önskan om en vilsam semester,
Styrelsen för SYLF Halland


Fler nyheter


Lunchföreläsning 11 April

Lunchföreläsning 11e April kl 12:00 i Pandion på Mälarsjukhuset. Ämnet är lönespecifikation, tjänstgöringsrapport, jour och beredskap. Med andra ord hur du granskar din lön. Lunch erbjuds för de som anmäler sig! Tacksamt framfört av Claes Enning, systemförvaltare Region Sörmland och …
Nyheter SYLF Sörmland

Nytt kollektivavtal klart!

Läkarförbundet och SKR/Sobona har kommit överens om ett nytt avtal som reglerar villkoren för läkare anställda i regioner och kommuner. Det nya avtalet börjar gälla från 1 april och löper på ett år.

7-klöver 2024

Representanter från SYLF träffades nu i helgen för 7-Klövern i myllrande Västerås tacksamt annordnat av SYLF Västmanland. Det har utbytts tankar, jämförts utmaningar, och formats strategier. En stor punkt på agendan var åter BT som vi arbetar frenetiskt med i …
Nyheter SYLF Sörmland
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare