Hoppa till innehåll
Nyheter
Ny på jobbet? Titta hit!

Ny på jobbet? Titta hit!

Nyhet

SYLF Västmanlands checklista för vikarierande underläkare före AT/före BT är här!

Har du precis börjat/ska precis börja ditt första jobb som underläkare innan AT eller BT? Som vik UL före obligatorisk tjänstgöring är man bland SYLF:s mest utsatta medlemmar - beroende av goda vitsord är det inte ovanligt att man accepterar bristfällig introduktion till arbetet, orimliga arbetsförhållanden och utebliven eller otillräcklig handledning. Det är inte okej! Därför har vi i SYLF Västmanland med inspiration från andra lokalavdelningar i landet tagit fram en checklista för introduktion av nya underläkare före AT/BT. Listan kommer även att skickas ut till underläkarchefer/-ansvariga på samtliga kliniker i Västmanland.

Om du som berörs av listan inte får den introduktion som SYLF förespråkar är du mer än välkommen att höra av dig till oss. Vi kommer även skicka ut en enkät till samtliga vik UL före AT och före BT i höst för att utvärdera hur introduktionerna och arbetet kring listan har fungerat.

Mvh arbetsgruppen för vik UL före AT/BT - eller VULF-BAT som vi kallar oss 🙂

Här kan du klicka för att ladda ner och skriva ut checklistan.


Fler nyheter


Lunchföreläsning 11 April

Lunchföreläsning 11e April kl 12:00 i Pandion på Mälarsjukhuset. Ämnet är lönespecifikation, tjänstgöringsrapport, jour och beredskap. Med andra ord hur du granskar din lön. Lunch erbjuds för de som anmäler sig! Tacksamt framfört av Claes Enning, systemförvaltare Region Sörmland och …
Nyheter SYLF Sörmland

Nytt kollektivavtal klart!

Läkarförbundet och SKR/Sobona har kommit överens om ett nytt avtal som reglerar villkoren för läkare anställda i regioner och kommuner. Det nya avtalet börjar gälla från 1 april och löper på ett år.

7-klöver 2024

Representanter från SYLF träffades nu i helgen för 7-Klövern i myllrande Västerås tacksamt annordnat av SYLF Västmanland. Det har utbytts tankar, jämförts utmaningar, och formats strategier. En stor punkt på agendan var åter BT som vi arbetar frenetiskt med i …
Nyheter SYLF Sörmland
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare