fbpx
Hoppa till innehåll
Nyheter
SYLF medverkar i Läkarförbundets fullmäktige

SYLF medverkar i Läkarförbundets fullmäktige

Den 10-11 november träffas vi på Waterfront i Stockholm för att påverka Läkarförbundets riktning det kommande verksamhetsåret.
Nyhet

SYLF har motionerat om att öka yrkesföreningarnas delaktighet i regionsföreningarna i Läkarförbundet. Yrkesföreningarna spelar en viktig del i att fånga upp de egna medlemmarnas förutsättningar och villkor, och idag är det redan så att alla yrkesföreningar har rätt finnas företrädda i de olika lokalföreningarna. Men i takt med att lokalföreningarna går ihop och bildar regionföreningar förloras den insynen och mandatet. Det här blir särskilt viktigt när förhandlingsarbetet sker på den nivån. Då läkare före specialistbevis är har oproportionerligt låg representation jämfört med hur många medlemmar man samlar blir detta extra viktigt.

SYLF har också skrivit en motion med syfte att underlätta för fler att vara förtroendevalda i förbundet genom att utreda möjligheten om Läkarförbundet kan anordna barnomsorg i samband med centrala möten. Exempel finns från flera andra organisationer och myndigheter som ger den möjligheten, och det är dags att Läkarförbundet också möjliggör att fler - genom hela karriären och livet - ska kunna axla förtroendeuppdrag i förbundet.


Fler nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Personlig rådgivning
  2. Bästa lönestatistiken för läkare
  3. Unika försäkringar
SLF.se Nyheter
SYLF medverkar i Läkarförbundets fullmäktige