Hoppa till innehåll
Nyheter
SYLF:are i förbundsstyrelsen 2021-2023

SYLF:are i förbundsstyrelsen 2021-2023

Under Läkarförbundets fullmäktige 2021 blev inte mindre än två representanter ur underläkarkåren valda att sitta i förbundsstyrelsen 2021-2023. Madeleine Liljegren, ordförande SYLF centralt, blev omvald som ledamot och Gabriella Schanning, ordförande i SYLF Stockholm, valdes in som ny ledamot.
Nyhet

Vi gratulerar dem båda till uppdragen och passade på att ställa några frågor till nyvalda Gabriella.

Hur känns det?
- Det känns Jättekul, verkligen jättekul!

Vad ser du mest fram emot med ditt nya uppdrag?
- Att få driva de frågor jag drivit på ett lokalt plan men nu på ett nationellt plan.

Vad tror du kommer bli mest utmanande med att sitta i förbundsstyrelsen?
- Att sätta sig in i styrelsens rutiner. Även frågorna ”hur behåller vi våra medlemmar och hur får vi in fler yngre”. Det tror jag är de kommande stora frågorna.

Vilka områden kommer du kunna påverka mest inom?
- Underläkarfrågorna, både när det gäller lön och arbetsmiljö. Men det är viktigt att vi ser till alla inom vår organisation, från student till senior läkare, för när vi förändrar något för en grupp kommer det skapa skillnad för de övriga grupperna också.

Vilka frågor ser du blir extra viktiga att driva under de här två kommande åren?
- Det finns många viktiga frågor men för mig specifikt är det vår arbetsmiljö, som har en klar förbättringspotential, samt lönenivåerna.


Vi pratade också med Madeleine och frågade hur det kändes med det förnyade förtroendet och vad hon ser som de viktigaste frågor att driva de kommande åren. Hon kommenterade så här:

Gabriella Schanning, nyvald ledamot, och Madeleine Liljegren, omvald ledamot, i förbundsstyrelsen.

”Det känns väldigt hedrande att ha fått förnyat förtroende från medlemmarna. Vi hade två intensiva och roliga dagar tillsammans med många diskussioner och bra samtal.
Som ledamot i Sveriges läkarförbunds styrelse ser jag fram emot att jobba tillsammans med resten av styrelsekollegorna och kansliet mot de mål som medlemmarna har gett oss i uppdrag att göra. Självfallet tycker jag att det är extra roligt att utbildningsfrågorna väcker så mycket uppmärksamhet och engagemang. Att läkare har en bra grund-, vidare- och fortbildning är helt essentiellt för patientsäkerheten och sjukvårdens utveckling. Jag ser fram emot att, i min roll som ordförande i Utbildnings- och forskningsrådet, arbeta ännu hårdare för att stärka forskande läkares villkor och se till att alla medlemmar har en god utbildningssituation”.


Fler nyheter


SÖK TILL STYRELSEN FÖR SYLF ÖSTERGÖTLAND!

Vill du vara med och kämpa för vår arbetsmiljö och arbetsvillkor? Lära känna nya kollegor från olika kliniker? Vi söker engagerade kollegor från underläkare till sen ST-läkare inom olika specialiteter och från hela östergötland.

Ordförande Klara har ordet

Hej! Klara här med ett nytt inlägg i min ordförandeblogg. Läs mitt inlägg som ordförande i SYLF Östergötland till dig som medlem för att förstå framtida BT-kollegor och hur det påverkar hela läkarkåren.

Ordförande Klara har ordet!

Klara, ordförande här! Läs mitt inlägg som ordförande i SYLF Östergötland till dig som medlem för att förstå framtida BT-kollegor och hur det påverkar hela läkarkåren.
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare