Hoppa till innehåll
Nyheter
Vad tycker du är viktigt

Vad tycker du är viktigt

Är du intresserad av din arbetsmiljö? Vill du vara med och förbättra vården och villkoren för underläkare?

Nyhet

Som underläkare anställd i Region Jönköpings län och medlem Sveriges Läkarförbund är du också per automatik medlem i SYLF (Sveriges Yngre Läkares Förening) Jönköping.

SYLF i Jönköping verkar för att tillvarata underläkarnas intressen både lokalt och nationellt. Vi har platser i den lokala styrelsen för läkarföreningen i Jönköping och kan därigenom driva underläkarnas frågor.

Vid frågor som rör underläkarnas relation med arbetsgivaren är vi en maktfaktor som lyssnas på!

Våra viktigaste frågor rör lön, anställningsvillkor och arbetsmiljö men även handledarskap, kompetensutveckling, villkor vid föräldraledighet, sjukdom, diskriminering men även mycket mer.

Det senaste året har vi till exempel varit med och förbättrat villkoren vid pendling, vilket har varit en stor fråga för ST-läkarna. Vi har också arbetat för förbättrad struktur för lönesättning av AT-läkare.

Vi kan själv svara på många frågor men annars hänvisa till rätt instans. Inget ärende är för stort eller för litet!

Vill du vara med?

För att vi ska kunna fortsätta att utvecklas behöver vi nya aktiva deltagare i styrelsen! Vi behöver veta vilka frågor som underläkarna i regionen önskar att vi driver och vilka problem som finns.

Det finns inget krav på styrelsemedlemmar utan man deltar precis så mycket som man önskar. Vi tillhandahåller också kurser och utbildningar inom facklig verksamhet och hur offentlig verksamhet styrs. Är du intresserad av din arbetsmiljö? Vill du vara med och förbättra vården och villkoren för underläkare?

Kontaktpersoner:

Lars Rosling i Värnamo
Sophie Larsson i Eksjö
Gustaf Starlander i Jönköping


Fler nyheter


Lunchföreläsning 11 April

Lunchföreläsning 11e April kl 12:00 i Pandion på Mälarsjukhuset. Ämnet är lönespecifikation, tjänstgöringsrapport, jour och beredskap. Med andra ord hur du granskar din lön. Lunch erbjuds för de som anmäler sig! Tacksamt framfört av Claes Enning, systemförvaltare Region Sörmland och …
Nyheter SYLF Sörmland

Nytt kollektivavtal klart!

Läkarförbundet och SKR/Sobona har kommit överens om ett nytt avtal som reglerar villkoren för läkare anställda i regioner och kommuner. Det nya avtalet börjar gälla från 1 april och löper på ett år.

7-klöver 2024

Representanter från SYLF träffades nu i helgen för 7-Klövern i myllrande Västerås tacksamt annordnat av SYLF Västmanland. Det har utbytts tankar, jämförts utmaningar, och formats strategier. En stor punkt på agendan var åter BT som vi arbetar frenetiskt med i …
Nyheter SYLF Sörmland
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare