fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

SYLF:s internationella arbete bedrivs genom nordiskt samarbete i Nordiska Rådet för Yngre Läkare (NRYL) och genom European Junior Doctors (EJD). SYLF deltar också i Läkarförbundets internationella rådslag en till två gånger årligen.

NRYL

SYLF medverkar sedan 1970 i det nordiska samarbete som bedrivs i Nordiska Rådet för Yngre Läkare (NRYL). Rådet tjänar som mötesplats där man kan ta upp gemensamma problemställningar och utmaningar.

NRYL träffas en gång årligen, och de deltagande organisationerna turas om att stå värdar.I NRYL ingår förutom SYLF, Yngre Læger (Danmark), Yngre legers forening(Norge) och Yngre Läkares Förening (Finland).

EJD

EJD startades 1976 och representerar enligt egen utsago över 300 000 underläkare i Europa. SYLF valde 2009 att lämna EJD då organisationens interna demokrati och förmåga att bedriva ett bra påverkansarbete ifrågasattes.

EJD har sedan 2009 förbättrats avsevärt både avseende intern organisation och påverkansmöjligheter. EJD har bland annat möjlighet att representera underläkarna i de europeiska specialitetsföreningarna.

SYLF har återknutit kontakten med EJD och efter beslut på SYLFs fullmäktige 2014 har SYLF återinträtt som medlemmar i organisationen.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem