fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Under läkarförbundets paraply finns över 80 föreningar, varav 25 lokalföreningar och 8 yrkesföreningar. Därtill finns ett 60 tal specialist- och intresseföreningar. Under din läkarkarriär förflyttas medlemskapet mellan läkarförbundets olika föreningar beroende på var i karriären du befinner dig. SYLF är en av de 8 yrkesföreningarna och hos oss är du medlem från att du tar läkarexamen tills du är färdig specialist. Vi bedriver påverkansarbete och arbetar för alla underläkares rättigheter. Vi finns vid din sidan under tiden du är vikarierande underläkare innan AT, AT-läkare, vikarierande underläkare innan ST, ST- och BT- läkare och jobbar konstant med att för att förbättra förutsättningarna för dig som underläkare.

SYLF har en unik och heltäckande organisation med 27 lokalavdelningar runt om i landet. Det innebär att vi finns representerade lokalt för dig oavsett var din arbetsplats är stationerad. Som medlem tillhör du automatisk någon av SYLF:s 27 lokalavdelningar, till dem du vänder dig för att få råd och stöd på lokal nivå. SYLF:s lokalavdelningar driver också påverkansarbete mot lokala arbetsgivare, kommuner och regioner.

SYLF påverkar och driver även underläkarnas frågor internt i Läkarförbundet. SYLF har stående representation i förhandlingsdelegationen (FD) och utbildnings- och forskningsrådet (UFO). Ledamöter i SYLF:s styrelse är också invalda i Sveriges läkarförbunds förbundsstyrelse (FS), Arbetslivsgruppen (ALG), Rådet för läkemedel och medicinteknik (RLM), Läkarförbundets digitaliseringsråd (LDR) samt Etik och Ansvarsrådet (EAR).

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem