fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

SISTA CHANSEN, LÖNEENKÄTEN STÄNGER 31/1

Svara på löneenkäten!

Var med och gör skillnad. Ju fler som svarar desto bättre lönestatistik för alla medlemmar. Om du fått din lön reviderad efter lönerevisionen 2020 – uppdatera med din nya lön!
SISTA CHANSEN, LÖNEENKÄTEN STÄNGER 31/1
Svara på löneenkäten!
Läs mer

SYLF har tagit fram några konkreta argument som kan användas i diskussioner kring lönesättning av forskande och forskarutbildade underläkare, och som du som enskild individ kan använda i din löneförhandling.

Verksamhetsutveckling

Den patientnära forskningens betydelse för verksamheten är konkret och enklare att framhäva men även prekliniskt – experimentellt forskning behövs för att utveckla verksamheten.

Forskande läkare behövs för implementering av nya rön i klinisk praktik och för att verksamheten snabbt ska kunna tillgodogöra sig nya upptäckter.

Vinster med forskarutbildningen

Under forskarutbildningen tränas kritiskt tänkande och systematisk utvärdering av vetenskapliga publikationer. Förmågor som behövs för att kunna medverkan i arbetet med framtagning vårdprogram och behandlingsrekommendationer.

Under forskarutbildningen tränas också projektledning och teamarbete vilket kan tillämpas direkt i den kliniska vardagen.

Undervisning och kompetensutveckling

Forskarutbildade läkare med pedagogisk erfarenhet kan ta ett aktivt ansvar för utbildning av kollegor medicine studenter och annan sjukvårdpersonal. Man kan också handleda ST-läkares självständiga vetenskapliga arbeten.

Landstingens lagstadgade utvecklings- och forskningsansvar

Landstingen och regionerna har ett lagstadgat ansvar att bidra till forskning och utveckling något som kräver att man satsar på personal med forskningskompetens.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.