fbpx

Under de senaste åren har ett mycket stort antal utlandsutbildade läkare flytt eller invandrat till Sverige, och vägen till arbetsmarknaden är lång. Det är ett resursslöseri som drabbar både den enskilda utlandsutbildade läkaren, hens potentiella kollegor, och patienterna.

Språkcafé

För att öka kunskapsutbytet och skapa kontaktytor har SYLF startat ett Språkcafé i Stockholm under hösten 2015. Målet är att skapa ett forum där svensk- och utlandsutbildade läkare kan träffa varandra och träna svenska i en sjukvårdsnära miljö, lära sig om varandras sjukvårdskultur och -organisation, samt ha det medicinska språket gemensamt.

Språkcafét har spridit sig i flera delar av landet via lokalavdelningarna vilket SYLF ser som väldigt positivt. Om du har startat eller vill starta ett Språkcafé inom din lokalavdelning får du gärna ta del av materialet i högerspalten.

För mer information, kontakta gärna SYLF:s kansli, kansli@sylf.se.

Läkarförbundets aktiviteter

Läkarförbundet bedriver olika arbeten och projekt för att underlätta för utlandsutbildade läkare. Här finns information om deras arbete Ny i Sverige. En viktig del i det arbetet är praktiknätverket vars syfte är att matcha läkare som är inskrivna på Arbetsförmedlingen och som är i behov av praktik om de som är villiga att handleda. Informationen kring detta område uppdateras under året.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.