Hoppa till innehåll

Just nu så har vi tekniska problem och vissa medlemmar har svårt att komma in på Min sida. Vi arbetar på att lösa problemet så snart som möjligt.

Bästa medlem!

Covid-19 och dess efterverkningar är fortsatt i centrum. Under den andra och tredje vågen har lokaler, material och skyddsutrustning funnits i betydligt bättre omfattning än tidigare - men medarbetarnas välmående måste högre upp på agendan.

Nyhet

Med detta medlemsbrev vill vi försöka sammanfatta vad som hänt under våren på den fackliga fronten. Läs gärna mer under aktuell information och prata med dina fackliga företrädare. Saknas ett fackligt ombud på din enhet eller verksamhet så kanske det är dags för dig själv att ta bollen. Kontakta din sektion för mer information!

Covid-19 och dess efterverkningar har fortsatt stå i fullt fokus. Under den andra och tredje vågen har lokaler, material och skyddsutrustning funnits i betydligt bättre omfattning än förra året – medan det har varit medarbetarnas välmående som kommit att stå ännu mer i fokus! Flera av Västra Götalands läkarföreningars sektioner har gått igenom arbetstidssaldon för 2020 och kan konstatera att många läkare har arbetat väldigt mycket vilket kan innebära risker för den egna hälsan.

Ny lön från 1 april 2020 börjar ni bli klart för de flesta av er som är anställda inom Västra Götalandsregionen. Den nya lönen för 2021 blir senare i vår eller efter sommaren, beroende på var du arbetar. Arbetet med löneöversynen innebär varje år en stor arbetsinsats för alla våra fackligt förtroendevalda som förhandlar hårt för att lönerna ska sättas individuellt, differentierat och vara väl motiverade utan att det ska finnas osakliga löneskillnader på grund av kön eller att föräldralediga personer ska halka efter lönemässigt.

Riskerar du att drabbas av förlängd ST på grund av covid-19 på grund av uppskjutna sidotjänstgöringar eller inställda kurser? Tveka inte att höra av dig till din sektion så att vi kan diskutera om du borde erhålla en ny lön vid tiden då du borde blivit färdig.

Bastjänstgöringen kommer att införas under hösten 2021 i Västra Götalandsregionen. VGLF deltar i den regionala referensgruppen och bevakar frågor som är av relevans för er medlemmar. Bland annat har vi möjlighet att bevaka dimensionering, utformning och rekrytering.

Avslutningsvis vill jag också passa på att tack för förtroendet att vara ordförande för Västra Götalands läkarförening under ytterligare 2 år!

Hälsningar Emelie Hultberg


Fler nyheter


"Kärnan i det fackliga arbetet är att prata med varandra"

"Prata med varandra, ’hissa röd flagg’, skriv en debattartikel och säg att nedskärningarna bygger på faktaresistens." Det skriver Hanna Kataoka, ordförande i Läkarföreningen på Sahlgrenska, i Läkartidningen. "Helst innan medicinsk expertis, patientsäkerhet och god arbetsmiljö blivit fornminnen." Läs mer här.

Regeringens vårdstöd: "Räcker inte för Sahlgrenska"

Regeringens besked om att skjuta till sex miljarder, öronmärkta för sjukvården, till regionerna får kritik. Det kommer inte att räcka för svältfödda Sahlgrenska, menar Hanna Kataoka, ordförande i Västra Götalands läkarförening på SU. Hon vänder sig också mot övertron på …

Nödrop från akuten på Kungälvs sjukhus

"Det går inte att driva en akutmottagning bara på personalens kämpaglöd." Det skriver akutläkaren Therese Bonde i ett flitigt delat Facebook-inlägg. "Det är skrämmande att se hur människor som viger sina liv åt vårdyrken faktiskt far illa på sina jobb", …
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare