Hoppa till innehåll

Just nu så har vi tekniska problem och vissa medlemmar har svårt att komma in på Min sida. Vi arbetar på att lösa problemet så snart som möjligt.

Nyheter
Höjd lön bättre än coronabonus

Höjd lön bättre än coronabonus

Huvudskyddsombudet Christina Sjöberg intervjuas i Läkartidningen.

Nyhet

På initiativ av politikerna gjordes förra våren ett partsgemensamt tvärfackligt arbete för att uppnå riksgenomsnittliga löner. Då framkom att majoriteten av yrkesgrupperna inom hälso- och sjukvården har löner under Sverigesnittet. För läkarna stack lönerna ut mest. Allra störst var skillnaden för specialistläkarna som med en medellön på drygt 61 800 kronor låg 4 000 kronor under rikssnittet.

Hela artikeln finns här.

 


Fler nyheter


"Kärnan i det fackliga arbetet är att prata med varandra"

"Prata med varandra, ’hissa röd flagg’, skriv en debattartikel och säg att nedskärningarna bygger på faktaresistens." Det skriver Hanna Kataoka, ordförande i Läkarföreningen på Sahlgrenska, i Läkartidningen. "Helst innan medicinsk expertis, patientsäkerhet och god arbetsmiljö blivit fornminnen." Läs mer här.

Regeringens vårdstöd: "Räcker inte för Sahlgrenska"

Regeringens besked om att skjuta till sex miljarder, öronmärkta för sjukvården, till regionerna får kritik. Det kommer inte att räcka för svältfödda Sahlgrenska, menar Hanna Kataoka, ordförande i Västra Götalands läkarförening på SU. Hon vänder sig också mot övertron på …

Nödrop från akuten på Kungälvs sjukhus

"Det går inte att driva en akutmottagning bara på personalens kämpaglöd." Det skriver akutläkaren Therese Bonde i ett flitigt delat Facebook-inlägg. "Det är skrämmande att se hur människor som viger sina liv åt vårdyrken faktiskt far illa på sina jobb", …
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare