fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

SISTA CHANSEN, LÖNEENKÄTEN STÄNGER 31/1

Svara på löneenkäten!

Var med och gör skillnad. Ju fler som svarar desto bättre lönestatistik för alla medlemmar. Om du fått din lön reviderad efter lönerevisionen 2020 – uppdatera med din nya lön!
SISTA CHANSEN, LÖNEENKÄTEN STÄNGER 31/1
Svara på löneenkäten!
Läs mer

I Västra Götaland får vårdcentralerna en särskild ersättning om de kan erbjuda minst 70 procent av sina patienter en fast namngiven läkare. Efter tio månaders arbete har 191 av regionens 204 vårdcentraler klarat detta. Regionrådet Jonas Andersson (L) är positivt överraskad. Men Jakob Nyhlén, ordförande för sektion primärvård inom Västra Götalands läkarförening, menar att det finns invändningar mot upplägget, även om det i grunden är en positiv reform. En sak som artikeln påminner om är vikten av att primärvården får tillräckligt med resurser. En annan är vikten av ett listningstak.

– Jag tror att många läkare i primärvården ser det som en ödesfråga för att vi ska få en bättre arbetsmiljö, kunna utveckla patientsäkerheten och förbättra kvaliteten, säger Jakob Nyhlén.

Hela texten i Läkartidningen

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.