Hoppa till innehåll

Just nu så har vi tekniska problem och vissa medlemmar har svårt att komma in på Min sida. Vi arbetar på att lösa problemet så snart som möjligt.

Nyheter
Stora omorganisationer på SÄS

Stora omorganisationer på SÄS

De förändringar som är på gång på Södra Älvsborgs sjukhus har väckt stor oro. Bland annat är frågan om aktivitetsbaserade arbetsplatser. Nedan länkar med information som kolleger på Karolinska delat med sig av och som ni som arbetar på SÄS uppmanas att ta del av .

Nyhet

Hösten har inletts med att det presenterats planer på en genomgripande omorganisation inom SÄS. Förändringarna berör både själva organisationen, lokaler och bemanningsstruktur.

Bakgrunden till det som nu ska ske är ett förändrat behov av sjukvård kombinerat med kostnadsutvecklingen senaste åren. Principiellt är förändringen inte nödvändigvis av ondo, men det gäller att hitta rätt lösningar, så att man i framtiden förhoppningsvis kan frigöra resurser på ett fungerade sätt.

För att minska risken för att omorganisationen får en negativ påverkan på vår omedelbara arbetsmiljö och för att värna patientsäkerheten är det viktigt att vi är aktiva nu, på ett tidigt stadium, där vi har möjlighet att få våra röster hörda.

Det är viktigt att samtliga medarbetare som har möjlighet deltar i arbetsplatsträffar, samverkansgrupper och risk- och konsekvensanalyser! Här måste vi alla hjälpas åt.

Läs gärna länkarna nedan och ta del av erfarenheter från Karolinska.

Öppna kontorslandskap läkarnas upplevelse Kristina Ullskog

Region Skåne_2020_utlatande-administrativa-arbetsplatser

2020-12-07 Sammanfattning av forskningsläget aktivitetsbaserat kontor Slutversion (1)

2018017094_BILAGA_3_Sammanfattning av projektet Kartläggning av läkares administrativa arbetsmiljö

 


Fler nyheter


Till minne

Per-Olof ”P-O” Hansson, universitetssjukhusöverläkare och docent, har gått bort vid 65 års ålder. Han var under större delen av sitt yrkesliv facklig företrädare för Göteborgs läkarförening. Våra tankar går till hans fru Kerstin och sönerna Erik och Olof.

"Kärnan i det fackliga arbetet är att prata med varandra"

"Prata med varandra, ’hissa röd flagg’, skriv en debattartikel och säg att nedskärningarna bygger på faktaresistens." Det skriver Hanna Kataoka, ordförande i Läkarföreningen på Sahlgrenska, i Läkartidningen. "Helst innan medicinsk expertis, patientsäkerhet och god arbetsmiljö blivit fornminnen." Läs mer här.

Regeringens vårdstöd: "Räcker inte för Sahlgrenska"

Regeringens besked om att skjuta till sex miljarder, öronmärkta för sjukvården, till regionerna får kritik. Det kommer inte att räcka för svältfödda Sahlgrenska, menar Hanna Kataoka, ordförande i Västra Götalands läkarförening på SU. Hon vänder sig också mot övertron på …
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare