info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

info Under sommaren har vi förändrade öppettider, här hittar du aktuella öppettider 

Basfakta

Tjänstgöringslängd
21 mån
Antal AT-block (per ansökningsperiod)
6 st
Ingångslön
32 000 kr
AT-ranking
65
Forskar-AT
Nej
Special-AT
Nej
Schysst rekrytering
Ja
Enköping Lasarett

Postadress:
Kungsgatan 67-73 Box 908 745 25 Enköping

Växel: 0171-41 80 00

Fax: 0171-47 71 47

AT-ranking 2019
Presenteras i samarbete med SYLF
65 Plats 65 (av 65)

Schysst rekrytering är ett verktyg för rättvisare rekryteringar inom sjukvården. Syftet är att hjälpa blivande AT-läkare att bli mer rättvist behandlade under rekryteringsprocessen, men också till att arbetsgivare ska göra mer värdefulla rekryteringar. Den består av en checklista med punkter som behöver uppfyllas för få utmärkelsen ”Schysst rekrytering”.

Exempel på kriterier:

  • Tjänsten utlyses offentligt och annonsen beskriver vilka meriter som värderas högt.
  • Intervjuer sker enligt en strukturerad mall.
  • Arbetsgivaren kan visa att de som erbjudits intervju och senare anställning har de starkaste meriterna.
  • Arbetsgivaren analyserar hur fördelningen av kön, ålder och utbildningsort ser ut genom olika delar av rekryteringsprocessen.

Övriga kriterier

Tjänstgöringsavsnitt

Vi erbjuder dig som AT-läkare en aktiv roll i den dagliga verksamheten där du snabbt kommer in i det praktiska patientarbetet. Vår målsättning med din AT är att du ska få en god klinisk grund att stå på inför din framtida yrkesutveckling.

En AT-tjänstgöring hos oss innefattar 3 månader kirurgi/ortopedi/urologi inklusive anestesi, 3 månader internmedicin, 6 månader akutsjukvård, 3 månader psykiatri på Akademiska sjukhuset och blocket avslutas med 6 månader primärvårdstjänstgöring inom Region Uppsala län. Den kirurgiska och internmedicinska placeringen har koncentrerats till 3 månader vardera, utan jourtjänstgöring.

Ansökningskrav

Läkarexamen före tillträde enligt Socialstyrelsens bestämmelser, eller beslut från Socialstyrelsen om AT.

Introduktion

En utbildningsvecka med inslag av föreläsningar och praktiska moment, såsom TUB/NEWS/SBAR, förbättringsarbete genom Kaizen och HLR-repetition, scenarioträning m.m.

Utbildning

Undervisning 1-2 tim/vecka samt en halvdag för administration/lästid under tjänstgöring på lasarettet. Ytterligare undervisning förekommer inom psykiatri- och primärvårdsblocken flera timmar varje vecka. Dessutom infaller en landstingsgemensam AT-studiedag per termin på Akademiska sjukhuset tillsammans med AT-läkare från Åland med tema juridik/läkemedel/etik.

Forskning

Nej

Jourer

Ja, under akutsjukvårdsblocket

Handledare

Ja

Studiepott

Det finns individuella möjligheter att önska kurser, som sedan bestäms i samråd med studierektor. Medel finns avsatt för detta.

Ledighet inför AT-tenta

Ja, rätt till en inläsningsdag.

Deltagande i AT-stämma

Ja, en gång under AT-tjänstgöringen.

Möjlighet att fortsätta med ST

I viss omfattning

Bostad

Ej personalbostad

Ersättning vid pendling

UL-rabatt vid köp av årskort

Medflyttarservice

Nej

Barnomsorg

Nej

Annat

Förmåner: Gratis gym som är öppet dygnet runt samt träningspass dagligen. Goda möjligheter till pendling, UL-rabatt på årskort.

Kontakt

Torbjörn Södergren,AT-chef
Kontakt via e-post
0171 -41 82 61

Stina Bergman, HR-konsult
Kontakt via e-post
0171-41 80 14

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.